(FOTO) CONFIRMAT de avocat: Stratulat, împuşcat pentru ELAT

Petru Ursu, avocatul lui Ion Şoltoianu crede că Ion Stratulat a fost omorât din cauza unor neînţelegeri legate de firma “Elat Rent-Service” SRL, acolo unde Stratulat era asociat, cu 25%. Şoltoianu era şi el implicat, fiind directorul Centrului de Cultură şi Sport “Elat”, deţinut de “Elat Rent-Service” SRL”.

Ion Şoltoianu rămâne în arest, după ce judecătorii Curţii de Apel Chişinău (CAC) au respins ca nefondat apelul lui Petru Ursu, avocatul lui Şoltoianu, de schimbararea măsurii de arest. Ursu a cerut ca Şoltoianu să fie transferat în arest la domiciliu.

Petru Ursu nu s-a arătat surprins de decizia magistraţilor. Acesta însă susţine în continuare ideea nevinovăţiei clientului său. “Acum pot să afirm cu certitudine că a fost legitimă apărare. Şoltoianu întradevăr şi-a simţit viaţa în pericol. Constituţia permite fiecăruia să-şi apere viaţa”, a precizat Ursu. “Arma lui Stratulat se afla în toc. El nu o singură dată ducea mâna cătreel. Din ce mai ştiu, Stratulat i-a spus că de mai multe ori pe săptămână, merge la tir şi împuşcă 3-4 încărcătoare. Am citit şi în internet şi în alte surse de informare şi am înţeles că acest conflict ar fi din cauza “Elat”-ului”, acolo unde Stratulat este asociat. Se pare că unele neînţelegeri se leagă de Elat. Cum a devenit Stratulat acţionar, nu pot să vă spun, dar voi şti în curând”, a precizat Ursu. “Nu ştiu dacă Şoltoianu avea datorii, dar cert este că el nu avea datorii către Ion Stratulat”, a mai spus Ursu.

Întrebat de ZdG de ce, dacă se afla în legitimă apărare, Şoltoianu a împuşcat de 3 ori în Stratulat, Ursu a spus că “totul a avut loc în 2 secunde, iar Şoltoianu, probabil era în stare de afect”.

La “Elat” a fost deschisă acea organizaţie sportivă. Leonid Volneanschi este preşedinte, iar Şoltoianu- director. Sportivii au nevoie de bani pentru a participa şi organiza unele evenimente sportive. Aceşti bani veneau, dar după ce Stratulat a devenit asociat, totul s-a întrerupt brusc. De ce aşa s-a întâmplat, vor spune mai departe organele abilitate.

Adus de mascaţi la CAC, Şoltoianu nu a mai vorbit cu presa, aşa cum a procedat data trecută, când a ajuns în faţa judecătorilor.

Amintim că Ion Şoltoianu a fost reţinut pe 20 septebrie, după ce, cu o zi înainte l-a împuşcat mortal pe Ion Stratulat la o terasă din centrul capitalei. Acesta şi-a recunoscut fapta, nu şi vina, menţionând că a acţionat în legitimă apărare. Procurorii nu l-au crezut şi i-au înaintat învinuirea: omor intenţionat.

ZdG a scris în ultimele două ediţii (nr. 342, nr. 343) detalii din culisele acestui omor, prezentând ipoteza că Ion Stratulat a fost omorât pentru “Elat”.

Vom reveni

V.M.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *