Principală  —  Parteneriat   —   VIDEO/ Marele cerc al micii…

VIDEO Marele cerc al micii corupții la înscrierea în grădinițe | Podcast „Hai să ne înțelegem”

O cutie cu ciocolate, un buchet cu flori, 200 de lei pentru draperii, 50 de lei pentru un certificat medical, „un 50 de euro” pentru o atitudine mai binevoitoare sau pentru un loc mai în față. Marea majoritate a moldovenilor au fost implicați, măcar odată, direct sau tangențial, în acte de corupție, camuflate ca gesturi de bunăvoință și de respect.

Cu toții ne dorim să trăim într-o țară în care justiția să funcționeze ca ceasul, iar mita, indiferent de forma ei, să fie o raritate. În același timp, perpetuăm obiceiuri și fără să realizăm, întărim cercul corupției. Despre corupția în procesul de înscriere a copiilor la grădiniță, am discutat la „Hai să ne înțelegem” cu Ala Revenco, co-fondatoarea ONG-ului Părinți Solidari și una dintre cele mai înflăcărate apărătoare a educației fără corupție.

Podcastul „Hai să ne înțelegem” este produs de AGORA și distribuit de ZdG în cadrul unui parteneriat cu Asociația Presei Independente.

Seria de podcasturi este realizată cu susținerea proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Guvernul Marii Britanii și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Opiniile exprimate reprezintă opinia autorilor și nu reprezintă neapărat poziția finanțatorilor și a GIZ.

Partener al proiectului este Asociația Presei Independente care implementează proiectul „Sensibilizarea publicului și dezvoltarea de soluții digitale pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției”.