Principală  —  Pamflet   —   Guvernul se transformă în altar

Guvernul se transformă în altar

Zilele trecute Dorin Chirtoacă a demonstrat un act de mare curaj şi credinţă, închinându-se şi sărutând icoana ca să demonstreze rudelor victimelor exploziei de la localul din Piaţa Centrală că şi-a spălat păcatele proastei administrări a municipiului, în special a securităţii localurilor.

Actul de pietate a fost apreciat de sute de victime ale multor inacţiuni ale edilului. Preşedintele Liberal, Mihai Ghimpu, a avut ulterior o întâlnire cu Vlad Plahotniuc pentru a discuta preluarea bunelor practici de iertare a politicienilor de către alegători. Consultările celor doi au rezultat în elaborarea unui regulament de închinare la icoane întru iertarea păcatelor democratice şi liberale.

S-a decis că sărutarea icoanelor, a altor obiecte de cult în faţa publicului aduce multă împăcare în sufletele şi în inimile tuturor pătimiţilor acestui pământ. Astfel, s-a elaborat un plan de iertare a greşelilor tuturor funcţionarilor publici până la Paşti.

Ministerele vor organiza pocăinţă publică, ceremonii care vor fi arătate la televizor, la canalele TV şi portalurile deţinute de Vlad Plahotniuc şi alţi exponenţi ai puterii.

Ceremoniile de pocăinţă publică se vor face pe rând, în diverse locaşe de cult din R.Moldova. Miniştrii, miniştri-adjuncţi, şefi ai agenţiilor de stat, vor ieşi în faţa altarelor şi vor declara: pentru proasta guvernare, pentru corupţie, pentru nereformarea justiţiei, pentru neinvestigarea crimelor, pentru furtul miliardului, pentru intransparenţă, pentru minciuni politice, pentru nedeclararea averilor – cerem iertare!

Printre credincioşi vor fi infiltraţi agenţi ai PD, care vor sări cu gura din mulţime, strigând şi îndemnând lumea la iertare: ”Vă mulţumim! Sunteţi prima guvernare care crede cu adevărat! Iertaşi-ne şi pe noi, căci şi noi greşim cu gândul şi cu fapta! Sunteţi cei mai buni! Dumnezeu v-a trimis să renaşteţi Moldova!”. O parte dintre agenţi va sta în biserici cu pomeni, colaci, colivă, prăjituri, vin, bomboane cu magiun şi vor împărţi tuturor. La rândul lor, demnitarii vor împărţi plicuri cu bani de la Fundaţia ”Ie-l-de-l-vezi”. În acest timp, agenţii vor striga ”Acest Guvern e trimis de Sus! Acest Guvern salvează Moldova! Să ne închinăm la el”. Oamenii vor îngenunchea şi se vor ruga să fie mântuiţi.

Guvernanţii sunt rugaţi să reuşească cu pocăitul public până la sărbătorile de Paşti, după care vor urma 40 de zile luminate, în care oamenii nu vor avea dreptul să se supere pe nimeni şi nimic, fapt care va oferi guvernării un răgaz pentru a înşelege ce-i de făcut cu cei 3 milionae de oameni flămânzi şi nenorociţi care au rămas ăn Moldova.

Demnitarii care vor refuza să sărute icoanele, moaştele, policandrele şi alte obiecte de cult, vor fi anatemizaţi public, după care vor fi invitaţi la consiliul politico-ortodox pentru excomunicare. Preşedintele consiliului este Vlad Plahotniuc, care a şi fost abilitat şi auto-abilitat drept şef pe relaţia cu Dumnezeu.

Consiliul va fi dotat cu un altar, pe care vor fi instalate icoane ale noilor martiri politici, încucnunaţi de icoana noului Vladimir (Plahotniuc).

Marian Şura-Mura
! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare
Publicitate
Publicitate