Principală  —  Pamflet   —   Bodyguarzii lui Lupu, neputincioşi în…

Bodyguarzii lui Lupu, neputincioşi în faţa viitorului preşedinte al PCRM

Comunistul Iurie Muntean, despre care se vorbeşte că ar fi următorul preşedinte al PCRM, a dat buzna la şedinţa Biroului permanent al Parlamentului şi l-a ameninţat pe preşedintele interimar, Marian Lupu, chiar în prezenţa bodyguarzilor.

Muntean a venit la şedinţa Biroului permanent însoţit de un operator, iar după ce i-a salutat pe cei prezenţi a început să-şi spună discursul. „Având în vedere că Parlamentul nu mai este legitim, fapt acceptat şi înţeles de toată ţara, noi nu o să participăm la şedinţele acestui Birou. Dumneavoastră, domnule Lupu, sunteţi solicitat, foarte respectuos, cât mai grabnic să semnaţi decretul privind dizolvarea Parlamentului”, a spus Muntean, citat de union.md.

După ce a încercat să fie respectuos, acesta s-a adresat către Lupu pe un ton ameninţător, iar ultimul nu a scos niciun cuvânt şi i-a cerut acelaşi lucru preşedintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov. „Să fiţi atent, că orice tergiversare a semnării actului în cauză (decretului – n.r.) vă agravează atât poziţia şi situaţia personală, cât şi poziţia colegilor din Alianţă sub aspectul componenţei infracţiunii prevăzute de art. 339 din Codul Penal – uzurparea puterii de stat”, a spus urmaşul lui Voronin.

Secretarul PCRM a mai solicitat o dată ca decretul să fie semnat cât mai repede, după care le-a ordonat deputaţilor comunişti, membri ai Biroului permanent, să părăsească şedinţa.

În glumă, Dumitru Diacov i-a spus lui Muntean că deputaţii PCRM vor să mai stea la şedinţă.
Amintim că Iurie Muntean s-ar fi bătut cu fostul deputat PD, actualmente viceministru de Externe, Andrei Popov. Cei doi s-au scuturat un pic şi „şi-au aşezat gulerele la cămăşi” pe holul Parlamentului, dar au preferat să nu facă public ceea ce s-a întâmplat între ei în decembrie 2009, scrie union.md.