Principală  —  Interviuri   —   VIDEO/ „Varvara” - un film…

VIDEO „Varvara” – un film despre „un om care încearcă să existe onest, sincer, nu se dă la brazdă și asta deranjează”. Podcast ZdCe cu regizorul Anatol Durbală

Lupta individului împotriva sistemului, încercarea unui om de a trăi corect într-o societate în care actele de favoritism, corupția, mai mare sau mai mică, au devenit normă și parte obișnuită a vieții cotidiene, iar cel care nu intră în această „horă”, „va rămâne mititel”. Filmul „Varvara”, în regia lui Anatol Durbală, este profund inspirat din realitățile societății moldovenești, are personaje ușor de recunoscut în oamenii de lângă noi, combină drama umană cu umorul de bun simț.

Ediția de astăzi Podcast ZdCe este o invitație la film și la reflecție asupra modului cum se învârt rotițele societății noastre. Invitatul este Anatol Durbală, regizorul filmului „Varvara”, actor, scenarist, prezentator de televiziune și lector universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

„Varvara” este povestea unui eșec, eșecul încercării unui om de a trăi onest, după chemarea inimii și conștiinței, într-o comunitate care nu se mai raportează demult la asemenea rigori, în care nimic nu mai este așa cum pare” – este descrierea de pe pagina oficială a filmului.