Principală  —  Interviuri   —   VIDEO/ „Legat de război, dacă…

VIDEO „Legat de război, dacă ești politician, trebuie să te pronunți clar: ești pentru sau ești împotrivă. Este foarte trist că în țara noastră există politicieni care au alte poziții, chiar și tacite, dar care susțin agresiunea”. Dmitri Lecarțev, președintele Congresului Național al Ucrainenilor din R. Moldova, la Podcast ZdCe

La doi ani de război în Ucraina, invitatul Podcast ZdCe este Dmitri Lecarțev, președintele Congresului Național al Ucrainenilor din R. Moldova. El a povestit despre cum au fost ajutați refugiații ucraineni care au trecut prin R. Moldova sau au rămas să locuiască aici și despre cum s-au integrat în comunități.

Acești doi ani, desigur, mi-au schimbat radical viața, pentru că, din momentul în care a început războiul, la fel ca și toți cetățenii Republicii Moldova, repet, ca și toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de naționalitate, de religie, de viziuni politice, toți s-au unit pentru a-i ajuta și a-i sprijini pe prietenii noștri, pe vecinii noștri din Ucraina, pe cei care au venit aici și care aveau nevoie de ajutor”, a subliniat Dmitri Lecarțev.

De asemenea, el s-a referit la politicienii care nu s-au pronunțat clar asupra războiului.

Este foarte trist că în țara noastră există politicieni care au alte poziții, chiar și tacite, dar care susțin agresiunea. Este trist, pentru că în următorii ani vom avea alegeri. Îmi pare rău că societatea noastră este supusă acestor manipulări din partea politicienilor, pentru că practic toți avem prieteni sau rude în Ucraina. Nu este posibil să nu cunoști adevărul, nu este posibil să nu știi ce se întâmplă acolo și cum, după asta, poți încă să mai susții (războiul)? Nu poate exista nicio justificare a războiului”, a punctat Dmitri Lecarțev.