Principală  —  Interviuri   —   VIDEO/ „Faptul că s-a implicat…

VIDEO „Faptul că s-a implicat CSE nu e bine. Se creează precedente”. Despre alegeri locale generale în stare de urgență, cu un partid declarat neconstituțional și noi reguli electorale, cu Nicolae Panfil, șeful misiunii de monitorizare a Promo-LEX, la Podcast ZdCe

Pe 5 noiembrie, în R. Moldova vor avea loc alegeri locale generale, în cadrul cărora cetățenii sunt chemați să-și aleagă primarii și consilierii locali. Din 6 octombrie a început campania electorală, dar mai multe încălcări ale legislației electorale, precum și deraieri de la principiile alegerilor libere și corecte, au fost deja constatate de misiunea de monitorizare a Asociației Promo-Lex. 

Invitat la Podcast ZdCe, Nicolae Panfil, director de programe al Prom-Lex, șeful misiunii de monitorizare, a criticat modul în care actuala guvernare a schimbat legislația electorală pe ultima sută de metri, chiar în ajunul începerii campaniei electorale, în scopul interzicerii dreptului de a fi ales pentru mai mulți reprezentanți ai fostului Partid Șor, declarat neconstituțional. Totodată, expertul a remarcat că mai multe formațiuni afiliate lui Ilan Șor continuă practica de finanțare netransparentă a acțiunilor electorale și chiar de corupere a alegătorilor.