Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Igor Dodon, după închiderea…

VIDEO Igor Dodon, după închiderea secțiilor de votare: „Maia Sandu este un dictator. Soluția este să declanșăm alegeri anticipate parlamentare și prezidențiale”

Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova a făcut declarații de presă după închiderea secțiilor de votare. Igor Dodon a ieșit în fața presei însoțit de candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea PSRM, Adrian Albu, și alți trei colege de-ai săi.

În cadrul conferinței, Dodon a mulțumit cetățenilor pentru că astăzi „au fost foarte activi” și a acuzat guvernarea de modul în care s-a comportat în cadrul campaniei electorale.

„În pofida faptului că PAS a captivat toate instituțiile de stat și că Maia Sandu este un dictator, această putere nu mai are legitimitate de a conduce R. Moldova. Am privit atent cum s-a desfășurat campania electorală și cu o declarație mai detaliată vom veni mâine dimineață”, a spus Dodon.

Acesta a venit și cu o recomandare către guvernare și anume – „să se gândească mai departe”, dar a oferit și o soluție – „să accepte acestă înfrângere, care cu siguranță va fi înfrângere, și să declanșăm alegeri anticipate parlamentare și prezidențiale”.

Duminică, 5 noiembrie 2023, în R. Moldova au avut loc alegerile locale generale. Cetățenii au ales 898 de primari și 11 058 de consilieri în consiliile locale de nivelul I și II. Pentru cele 898 de mandate de primar s-au înregistrat în cursa electorală 3 297 de persoane, iar pentru 11 058 de mandate de consilier – 45 775 de persoane. Pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău au fost înregistrați 27 de candidați. Rezultatele preliminare arată că au votat 1 147 349 de cetățeni.