Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Deputata Dolință, care mânca…

VIDEO Deputata Dolință, care mânca zeamă în timpul ședinței comisiei parlamentare și deputata Pilipețcaia, care le-a urat localnicilor din Soroca „Fericiun crecit!”, pe locul șapte și opt în lista Blocului electoral PCRM-PSRM

Deputata Dolință, care mânca zeamă în timpul ședinței comisiei parlamentare și deputata Pilipețcaia, care le-a urat localnicilor din Soroca „Fericiun crecit!” sunt pe locul șapte și respectiv opt, în lista Blocului electoral PCRM-PSRM.

În octombrie, anul trecut, deputata socialistă Alla Dolință a apărut la o ședința online a comisiei juridice, numiri și imunități într-un restaurant, mâncând zeamă.

În timp ce membrii comisiei parlamentare discutau pe marginea proiectului privind sistemul de pensii, urmând să aibă loc procedura de vot, parlamentara a apărut fluturând cu lingura în zeama abia adusă de un angajat al localului.

Ulterior, în timp ce proiectul era supus votului, deputata a apărut și cu telefonul la ureche.

Colegul de partid al deputatei, președintele socialist al Comisiei Juridice, Vasile Bolea, i-a dorit poftă bună și a îndemnat-o să deconecteze camera.

Vasile Bolea: „Trecem la procedura de vot. Cine este pentru a da un aviz pozitiv la proiectul 397 din 29 septembrie 2020 … Alla Dolință?”

Alla Dolința: „Împotrivă”.

Vasile Bolea: „Alla Alexeevna, pofta bună, dar mai avem 5 – 10 minute, vă rog… ”.

Alla Dolința: „Sorry, sorry”

Vasile Bolea: „Alla Alexeevna, stingeți măcar camera. Mulțumesc”.

În decembrie 2019, în cadrul festivalului tradițiilor și obiceiurilor de iarnă din orașul Soroca, Alla Pilipețcaia, deputata fracțiunii parlamentare PSRM, vorbitoare de limbă rusă, s-a adresat localnicilor cu un mesaj de felicitare în limba rusă, iar la sfârșit, dorind să le transmită oamenilor „Crăciun fericit!”, le-a urat „Fericiun crecit!”.

Alla Pilipețcaia a fost aleasă deputata PSRM în Parlamentul R. Moldova în circumscripția nr. 7 Soroca. Până a accede în Parlament, aceasta a fost membră a Consiliului Municipal Soroca. Potrivit Alege 2019, Pilipețcaia a fost, în perioada 1999-2004, director al SRL Dioscorida, iar în perioada 2004-2009 – manager în cadrul aceluiași SRL.

Din 2009 până în 2013 a ocupat fotoliul de director adjunct al companiei SRL Debut-Sor, specializată în producerea mezelurilor. Din 2013 este director general al companiei, care de-a lungul anilor a obținut mai multe contracte din bani publici.

Președintele PSRM, Igor Dodon a anunțat vineri, 14 mai, primii zece candidați la funcția de deputat din partea Blocului electoral al comuniștilor și socialiștilor.

„Vladimir Voronin, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vlad Batrâncea, Oleg Reidman, Bogdan Țîrdea, Alla Dolință, Alla Pilipețcaia, Elena Bodnarenco și Alexandr Suhodolski”.

Joi, 13 mai, Igor Dodon a spus de ce Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM.

„Pe mine așa m-au învățat părinții, bunicii, că tot timpul trebuie să ofer locul în față celor mai experimentați, mai în vârstă. Eu cred că Vladimir Nicolaevici Voronin este mult mai experimentat decât mine. (…) Are o experiență enormă. Este cel mai bun președinte a R.Moldova în istoria modernă a țării. (…) Vladimir Voronin va fi cap de listă al acestui bloc și eu cred că acest lucru este corect”, a declarat Igor Dodon.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor joi, 13 mai.

Liderul socialiștilor Igor Dodon numit anterior de Voronin „trădător” și președintele comuniștilor Vladimir Voronin, numit de Dodon anterior „bătrânel mincinos, obosit și rătăcit” au semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM și PCRM. Anunțul a fost făcut de Dodon miercuri, 12 mai, printr-o postare pe pagina lui de Facebook.