Situația curentă în domeniul relațiilor interetnice din R. Moldova, discutată de președinta Maia Sandu cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale
Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a avut luni, 24 ianuarie, o întrevedere cu Înaltul Comisar al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru Minorități Naționale, Kairat Abdrakhmanov. Oficialii au discutat despre situația curentă în domeniul relațiilor interetnice din țara noastră, dar și despre cooperarea cu această structură a OSCE.
„Șefa statului a menționat că pentru autoritățile R. Moldova este prioritară consolidarea societății, astfel încât fiecare cetățean să se simtă sigur, să se bucure de drepturi egale și să știe că are șanse de dezvoltare personală și profesională. Un element al coeziunii sociale ar putea fi programele prin care membrii comunităților etnice să învețe limba română, dar și, în paralel, limba lor maternă”, precizează Preșidenția.
Șefa statului, Maia Sandu, a mulțumit OSCE pentru asistența acordată în procesul de elaborare a Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice în R. Moldova pentru anii 2017-2027.
Pe 30 decembrie 2016, Guvernul condus de Pavel Filip a aprobat Strategia de consolidare a relaţiilor interetnice în R. Moldova pentru anii 2017-2027.
Documentul are are drept scop facilitarea concordiei interetnice, încurajarea diversităţii incluzive a societăţii din R. Moldova prin integrarea minorităților naţionale în diverse sfere ale vieții statului, asigurarea egalităţii cetăţenilor indiferent de apartenenţa etnică, culturală, lingvistică, respectarea legislației naționale și standardelor internaționale.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.