Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta Maia Sandu la „Startup…

Președinta Maia Sandu la „Startup Moldova Summit”: „Voi nu construiți doar afaceri, dar transformați țara noastră în acel stat european modern”

Șefa statului a participat, astăzi, la „Startup Moldova Summit 2024”, eveniment care a adunat zeci de antreprenori, profesioniști IT, start-upuri, actuali și potențiali investitori.

Președinta Maia Sandu a menționat că la eveniment a întâlnit „oameni creativi și harnici, care contribuie la creșterea sectorului IT”.

„Avem deja peste 200 de start-upuri, iar industria IT este unul dintre pilonii dezvoltării noastre economice. Mizăm pe o evoluție și mai bună în anii care vor urma, inclusiv datorită măsurilor adoptate de Guvern ca să reducem povara administrativă asupra mediului privat”, a subliniat șefa statului. 

Președinta a mai afirmat că toți care fac business corect trebuie susținuți, iar statul, prin legile și reglementările pe care le adoptă, trebuie să țină pasul cu evoluția tehnologiei.

„Deja s-au făcut pași importanți în această direcție iar acum este nevoie ca să ducem la bun sfârșit agenda asumată de Guvern de a digitaliza serviciile publice, cu atât mai mult cele pentru antreprenori”, a declarat șefa statului.

Președinta Maia Sandu i-a încurajat pe toți tinerii cu idei să fie activi, să-și prezinte viziunile, planurile și să rămână ambițioși și motivați. „Voi nu construiți doar afaceri, dar transformați țara noastră în acel stat european modern pe care îl așteaptă întreaga societate”, a mai punctat șefa statului.