Principală  —  IMPORTANTE   —   Parlamentul anunță consultări publice pe…

Parlamentul anunță consultări publice pe marginea proiectului de lege pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media anunță desfășurarea consultărilor publice pe marginea proiectului de lege pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale al R. Moldova, care a fost votat în prima lectură joi, 21 octombrie, de parlamentari.

Potrivit unei note informative a Legislativului, consultările vor avea loc pe 26 octombrie curent, ora 09.00, Sala Europa, în incinta Parlamentului.

„În scopul diminuării riscului și asigurării măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii infecției COVID-19 ședința se va desfășura și în regim online. Pentru doritorii de a participa fizic la ședință accesul în instituție va fi posibil la prezentarea documentului de identitate și a unui din următoarele acte: certificatul de vaccinare cu schema completă de vaccinare, dacă au trecut cel puțin 14 zile de la imunizare; testul negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore; rezultat negativ al unui test antigen rapid efectuat în ultimele 48 de ore”, conform notei informative.

Instituția Publică Națională a Audiovizualului, Compania „Teleradio Moldova” ar putea reveni din subordinea Consiliului Audiovizualului (CA) sub control parlamentar. 

Autorii proiectului, un grup de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), propun ca membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate. Proiectul a fost votat în prima lectură cu 52 de voturi.

Potrivit documentului, directorul general al furnizorului public național de  servicii media (în continuare – director general) este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media (în continuare – Consiliul de supraveghere și dezvoltare).