Principală  —  IMPORTANTE   —   Noul secretar general al Guvernului,…

Noul secretar general al Guvernului, Igor Talmazan, prezentat echipei

Sursa foto: Guvern

Prim-ministra Natalia Gavrilița l-a prezentat echipei pe secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan, numit în funcție, miercuri, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri. Șefa Executivului și-a exprimat încrederea că noul șef al Cancelariei de Stat posedă „experiența necesară pentru a contribui la fortificarea capacităților instituției și realizarea obiectivelor-cheie pentru perioada următoare”.

Potrivit prim-ministrei, printre prioritățile pentru perioada următoare se numără finalizarea Strategiei de reformare a administrației publice, îmbunătățirea proceselor de implementare și executare a deciziilor, dar și consolidarea proceselor ce țin de integrarea în UE a R. Moldova.

„Am toată încrederea că domnul Talmazan va putea accelera lucrul pe aceste direcții, iar împreună vom obține rezultate frumoase. Este important să ne concentrăm pe eficiența Cancelariei de Stat, dar și să evoluăm în procesul de ancorare ireversibilă a țării noastre în spațiul european”, a subliniat Natalia Gavrilița.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Igor Talmazan a menționat că își dorește o colaborare eficientă și un dialog deschis cu angajații Cancelariei de Stat, opinând că lucrul în echipă este esențial pentru realizarea tuturor obiectivelor propuse.

„Îmi doresc să fortificăm împreună activitatea Cancelariei de Stat și să devenim o instituție puternică”, a spus secretarul general al Guvernului.

Igor Talmazan a activat, până în prezent, în funcția de director al Serviciului Vamal.

Igor Talmazan a fost deputat în Parlament, ales pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în cadrul alegerilor anticipate din vara anului 2021.

Anterior, Talmazan a fost șeful Cabinetului Preşedintelui Fracţiunii parlamentare PAS din Parlamentul precedent, iar înainte de asta a fost șeful Corpului de Control al prim-ministrului, în perioada în care funcția era deținută de Maia Sandu, fosta lideră a PAS. Talmazan a fost, anterior, consilier municipal și reprezentant al Partidului Liberal, inclusiv în funcția de viceministru al Mediului sau în cea de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat. 

Igor Talmazan raportează, în declarația de avere și interese personale pentru 2021, un salariu total de 137 359 de lei pentru funcția de șef al Serviciului Vamal. De asemenea, pentru funcția de deputat acesta declară venituri, salariu şi alte forme de remunerare, de circa 138 047 de lei. Familia Talmazan declară și două automobile: Toyota Corolla , fabricat în 2005 și deținut din 2019, valoarea de piață a bunului fiind de 80 000 de lei, precum și o Kia Sportage, fabricată în 2014 și deținut din 2021, valoarea de piață a bunului fiind de 222 750 de lei.