Principală  —  IMPORTANTE   —   Morari: „1,5 milioane de euro…

Morari: „1,5 milioane de euro se aflau în geanta pe care Ilan Șor a prezentat-o în cadrul unei conferințe de presă”. Banii ar fi ajuns la familia Dodon

1,5 milioane de euro se aflau în geanta pe care Ilan Șor a prezentat-o în cadrul unei conferințe de presă. Banii ar fi ajuns la familia lui Igor Dodon. Declarațiile au fost făcute fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV, care a precizat că Ilan Șor ar fi spus despre aceasta în cadrul audierilor.

„Ilan Șor până la urmă a făcut declarații, a fost audiat. Acesta a spus că în perioada 2013- 2014 ar fi transmis 1,5 milioane de euro unei persoane cu demnitate publică, care acum este președintele R. Moldova, Igor Dodon. Mai mult ca atât Șor(acesta fiind martor pe dosar) a declarat că a mai achitat pentru familia Dodon și pentru funcționarul Dodon diferite zboruri care au fost acceptate și au fost folosite pentru achitarea călătoriilor de lux „, a declarat Morari.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Ilan Șor, în privința căruia este aplicată interdicția de a părăsi țara, a apărut în spațiul public pentru ultima oară la 12 iunie, în cadrul unei conferințe de presă. Se întâmpla cu două zile înainte ca PDM să cedeze puterea și să treacă în opoziție.

La 30 iulie, Ministerul Afacerilor Interne a declarat că Ilan Șor a părăsit ilegal țara și că a fost anunțat în căutare națională și internațională. Ulterior, la 15 august 2019, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputații l-au lipsit pe Ilan Șor de imunitate parlamentară.