Principală  —  IMPORTANTE   —   Mesajul președintei Maia Sandu după…

Mesajul președintei Maia Sandu după ce s-a întâlnit la Varșovia cu liderul SUA, Joe Biden: „R. Moldova prețuiește libertatea și ne angajăm să rămânem parte a lumii libere”

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj după ce s-a întâlnit la Varșovia, Polonia, cu președintele SUA, Joe Biden. Șefa statului a declarat că „R. Moldova prețuiește libertatea și ne angajăm să rămânem parte a lumii libere”.

„A fost un privilegiu să mă întâlnesc și să ascult discursul istoric al lui Joe Biden în Varșovia (…). Exprim recunoștința mea sinceră față de președintele Biden pentru sprijinul său neclintit pentru R. Moldova și pentru solidaritatea cu noi”, a afirmat președinta Sandu într-o postare pe Twitter.

Casa Albă a anunțat marți seară, 21 februarie, că președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit la Varșovia, cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. Potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe, în cadrul întrevederii cu Maia Sandu, Joe Biden „a reafirmat sprijinul puternic al SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială” a țării noastre.

Președintele american a subliniat, de asemenea, asistența oferită de Statele Unite pentru a ajuta R. Moldova „să-și consolideze reziliența politică și economică, inclusiv agenda sa de reformă democratică și securitatea energetică”.

„Președintele Joseph R. Biden Jr. s-a întâlnit astăzi la Varșovia cu președintele R. Moldova, Maia Sandu. Președintele Biden a reafirmat sprijinul puternic al SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. El a subliniat și asistența SUA, îndreptată spre a ajuta Moldova să-și consolideze reziliența politică și economică, inclusiv agenda sa de reformă democratică și securitatea energetică, și pentru a depăși efectele războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Președintele american Joe Biden a susținut marți, 21 februarie, la Varșovia, un discurs în care și-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina în fața invaziei Moscovei. Acest discurs vine după o vizită surpriză pe care președintele SUA a făcut-o la Kiev, cu câteva zile de împlinirea unui an de la invadarea Ucrainei de către Rusia.