Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Gata cu vacanța. Aleșii…

LIVEGata cu vacanța. Aleșii poporului revin la muncă

Deputații Parlamentului R. Moldova se întrunesc joi, 4 februarie, în prima ședință plenară din sesiunea ordinară de primăvară. 

17:00 Se examinează proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative cu privire la libertatea de exprimare.

16:32 Proiectul de lege pentru modificarea Legii privind protecția socială a cetățenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl a fost aprobat, în lectura a doua, cu 62 de voturi.

14:15 Următorul proiect de pe ordinea de zi este proiectul de lege pentru modificarea legii cadastrului bunurilor imobile. Proiectul a fost votat în prima lectură.

13:26 Deputații revin în ședință după o pauză de mai bine de o oră.

Publicitate
Publicitate

11:33 Proiectul de lege privind stațiunile balneare, climatice și balneoclimatice și tratamentul balnear și de recuperare din 16 decembrie 2020, inițiat de deputatul socialist Vlad Bătrîncea, a fost aprobat în lectura a doua.

11:00 Deputații au decis că vineri, 12 februarie, în plen vor avea loc audieri cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și a procesului de reziliere a contractului cu SRL Avia Invest.

10:54 Proiectul de hotărâre privind demisia deputatului socialist, Vladimir Golovatiuc, a fost aprobat în ședința de astăzi a Parlamentului.

10:50 Ordinea de zi a fost aprobată.

10:35 Propunerea Grupului Parlamentar Pro Moldova privind audierea ministrului de Interne, Pavel Voicu, în legătură cu situația criminogenă din R. Moldova nu a fost aprobată.

10:33 Propunerea Platformei DA privind crearea Comisiei speciale pentru elaborarea unor amendamente la Codul electoral nu a fost aprobată în ordinea de zi.

10:08 Secretariatul anunță prezența. Din 101 deputați și-au înregistrat prezența 91 de deputați.

10:07 A început ședința Parlamentului.

Parlamentul s-a convocat, la 16 decembrie 2020, în ultima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2020. 

Potrivit Regulamentului legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an.

Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Publicitate
Publicitate