Principală  —  IMPORTANTE   —   Inga Ionesii, care a demisionat…

Inga Ionesii, care a demisionat din funcția de viceprimară a capitalei, va exercita funcția de șefă a Direcției management instituțional din cadrul MAEIE

Inga Ionesii, care a demisionat recent din funcția de viceprimară a capitalei, va exercita funcția de șefă a Direcției management instituțional din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Potrivit lui Daniel Vodă, pe 10 iunie, Inga Ionesii a fost numită în funcția de șefă a Direcției management instituțional, care este „o subdiviziune strategică a ministerului de externe responsabilă de implementare şi promovare a politicii şi procedurilor de personal, managementul documentelor, precum și implementarea agendei e-Transformare”.

„Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă numirea din 10 iunie a doamnei Inga Ionesii în funcția de șefă a Direcției management instituțional, o subdiviziune strategică a ministerului de externe responsabilă de implementare şi promovare a politicii şi procedurilor de personal, managementul documentelor, precum și implementarea agendei e-Transformare. În funcția respectivă, doamna Ionesii va mai coordona procesul de elaborare a bugetului, de evidență contabilă și gestiune financiară, precum și de transparența cheltuirii mijloacelor financiare, asigurarea juridică a ministerului, precum și procesul de achiziții publice de bunuri și servicii”, a spus Vodă pentru zdG.

Inga Ionesii a demisionat din funcția de viceprimară a capitalei în baza unei cereri personale. Într-o intervenție live pe Facebook, primarul general, Ion Ceban, i-a mulțumit Ingăi Ionesii pentru munca depusă și i-a urat succes, fără să precizeze care sunt motivele pentru care aceasta și-a dat demisia, menționând că Ionesii „ar prefera ca subiectul să rămână discret”.

În perioada 2016 – 2020, Inga Ionesii a activat în calitate de ambasadoare a R. Moldova în Estonia, fiind reîncadrată în funcție din rezerva diplomatică a ministerului.

Pe 27 noiembrie 2019, Inga Ionesii, alături de Ilie Ceban și Angela Cutasevici au fost aleşi viceprimari ai municipiului Chişinău. Pentru candidaturile lor au votat 27 de consilieri, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.