Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă un candidat de pe…

Încă un candidat de pe lista PAS se retrage din cursa electorală: „Presa finanțată din kulioacele lui Plahotniuc și Bahamas încearcă să ponegrească imaginea mea și a PAS”

Foto: Agora.md

Alexandru Catan, candidatul nr. 45 de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova a anunțat vineri, 4 iunie, că se retrage din cursa electorală, din motiv că „presa finanțată din kulioacele lui Plahotniuc și Bahamas” încearcă să ponegrească imaginea sa și a „Partidului Acțiune și Solidaritate în această campanie electorală”.


Alexandru Catan susține că, în ultima perioadă, „presa controlată de Dodon a distribuit informații false și denigratoare” la adresa sa.

„Au răscolit un dosar penal fabricat pe timpul regimului Plahotniuc pe numele meu. În acea perioadă, mulți antreprenori care nu erau de acord să dea mită slugilor lui Plahotniuc erau persecutaţi, intimidaţi, ameninţaţi cu închisoarea și controale abuzive. Presa finanțată din kulioacele lui Plahotniuc și Bahamas încearcă să ponegrească imaginea mea și a Partidului Acțiune și Solidaritate în această campanie electorală. Și asta chiar dacă acel dosar, deoarece era cusut cu ață albă, în scurt timp a fost închis. Presa lui Dodon şi Plahotniuc a scris și alte prostii despre mine. Eu nu le voi voi oferi această satisfacție şi nu le voi comenta”, a spus Catan într-o postare pe Facebook.

În context, Alexandru Catan susține că își retrage candidatura la funcția de deputat de pe lista PAS.

„Am decis să îmi retrag candidatura la funcția de deputat de pe lista PAS pentru a nu permite oponenților să distragă Partidul Acțiune și Solidaritate de la obiectivul nostru de a curăța clasa politică și a porni vremurile bune în Moldova. Voi fi alături de PAS în continuare și voi munci ca să aducem vremuri bune în Moldova, vremuri bune în justiție, astfel ca antreprenorii să nu fie persecutați așa cum se întâmplă acum, sau pe timpurile lui Plahotniuc și Voronin și vremuri bune pentru antreprenori, astfel ca aceștia să poată lucra liber și să contribuie la economia țării”, a conchis Catan.

La mijlocul lunii mai, jurnalista Nata Albot, fosta candidată de pe lista PAS la funcția de deputat, a anunțat că se retrage din campania electorală.

Până în prezent, CEC a înregistrat 14 concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, iar alte 3 dosare se află în proces de examinare.

Din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, 102 de persoane s-au înscris la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova pentru anticipatele din 11 iulie curent.

Pe 11 iulie 2021, în R. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.