FOTO/ Pentru prima data în ultimii 25 de ani, o înotătoare din R. Moldova a evoluat în semifinale la Jocurile Olimpice. Tatiana Salcuțan a bătut recordul R. Moldova la înot
Înotătoarea Tatiana Salcuțan și-a încheiat evoluția la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În semifinalele probei 200 metri spate sportiva de 20 de ani a înregistrat rezultatul 2:10.09.
Potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv, R. Moldova a avut pentru prima dată un reprezentant în semifinale la proba de înot în ultimii 25 de ani. În penultimul act Tatiana Salcuțan a înregistrat timpul 2:09.98, ceea ce reprezintă un nou record al Moldovei.
„Mă bucur că am obținut cel mai bun timp al meu la proba mea preferată de 200 metri spate”, a declarat Tatiana Salcuțan.
La 25 iulie curent, judocanul Denis Vieru a obținut o victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce l-a învins pe uzbekul Sardor Nurillaev. Denis Vieru l-a învins pe uzbekul Sardor Nurillaev și a pierdut în fața brazilianului Daniel Cargnin. Anul curent, Nurillaev a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial în concursul pe echipe. Cea mai tânără participantă din lotul Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Anna Dulce în vârstă de 15 ani, a ocupat locul 48 în proba de tir, 10 metri aer comprimat.
Deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de vară, ediţia 2020, a avut loc vineri, 23 iulie, cu începere de la ora 14:00.
Delegația Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de vară este compusă din 47 membri: 20 de sportivi, 17 antrenori și conducători de echipe, 3 persoane oficiale, 3 medici și masori și 4 reprezentanți ai presei care vor reflecta toate evenimetele de la Tokyo.
Citiți și: FOTO/ Judocanul moldovean Denis Vieru a obținut o victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.