• Dodon, despre acțiunea MAI privind evacuarea automobilelor parcate neregulamentar pe străzile capitalei: „Ideea este un pic negândită…”

  Dodon, despre acțiunea MAI privind evacuarea automobilelor parcate neregulamentar pe străzile capitalei: „Ideea este un pic negândită…”
  vizualizări
  30 septembrie 2020 | 20:37

  „Ideea este bună, dar un pic… negândită”. Asta spune președintele R. Moldova, Igor Dodon, despre acțiunea inițiată de către responsabilii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu privire la evacuarea automobilele parcate neregulamentar. Declarația a fost făcută miercuri, 29 septembrie, în cadrul unei emisiuni de la postul NTV.

  Astfel, președintele Dodon susține că ideea Ministerului de Interne cu privire la evacuarea automibilele parcate neregulamentar pe străzile din Chișinău „nu este rea, dar este un pic … negândită” și că urmează ca edilul capitalei să poarte mai multe discuții cu responsabilii din cadrul ministerului de Interne pe marginea acestui subiect.

  „Nu am înțeles ideea până la capăt. Pe de o parte, este corect ca mașinile parcate neregulamentar să fie evacuate, daca ele stau pe străzile principale, blochează traficul, dar de ce sa te bagi lăngă case și în curțile oamenilor? Eu cred ca aici un pic a fost negândită ideea”, a declarat Dodon.

  Totodată, Dodon menționează că ideea nu aparține conducerii Primăriei și că trebuie revizuită.

  „Aceasta nu este inițiativa primarului. Le-am zis, dacă vreți să evacuați, hai mai întâi să facem parcări, să facem locuri de parcare. Ideea cu evacuarea nu este rea, dar e ok în zonele centrale. Când facem astfel de acțiuni trebuie să găsim locuri de parcare”, menționează Igor Dodon.

  Dodon mai spune că banii pentru parcarea mașinilor evacuate trebuie să ajungă în bugetul de stat.

  „Bani din mașinile evacuate trebuie să ajunga în bugetul de stat, nu la administratorii unor parcări de pe la Trușeni”, a mai declarat Dodon.

  Primarul general, Ion Ceban, a avut miercuri, 30 septembrie, o întrevedere cu Ministrul de Interne, Pavel Voicu, ca urmare a multiplelor sesizări din partea cetățenilor referitor la evacuarea, în ultimele zile, a automobilelor de pe teritoriul orașului.

  Edilul a menționat că măsura privind evacuarea mașinilor parcate neregulamentar este una binevenită pentru capitală, însă ar trebui să existe o primă etapă, până la oferirea unei alternative pentru automobiliști.

  În context, Ion Ceban i-a solicitat Ministrului de Interne ca, deocamdată, să nu fie evacuate mașinile parcate ilegal în curțile blocurilor de locuințe.

  Începând de marți 28 septembrie, Poliția din mun. Chișinău, a anunțat că va acționa în corespundere cu prevederile art.439 Cod contravențional și Hotărârea Guvernului nr.557/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Grecia intră şi ea în lockdown parţial. Premier: „Nu este o izolare ca în primăvară”

  Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat intrarea ţării în carantină (lockdown) parţială începând de marţi, 3 noiembrie, ca măsură pentru combaterea celui de-al doilea val de COVID-19 cu care se confruntă G…
  Grecia intră şi ea în lockdown parţial. Premier: „Nu este o izolare ca în primăvară”

  Un nou atac în Franța. Un preot ortodox a fost rănit

  Un preot ortodox a fost împușcat, sâmbătă după-amiază, în al șaptelea arondisment al orașului francez Lyon, transmite BFM TV. Atacatorul a fugit de la fața locului, potrivit unei surse din poliție citate de Reu…
  Un nou atac în Franța. Un preot ortodox a fost rănit

  Prezidențiale: În Ucraina vor fi deschise doar două secții de votare pentru cetățenii R. Moldova

  Pentru alegerile prezidențiale, în Ucraina vor fi deschise doar două secții de votare pentru cetățenii Republicii Moldova – la ambasada Moldovei din Kiev și la consulatul Moldovei din Odesa. Adresele secțiilor…
  Prezidențiale: În Ucraina vor fi deschise doar două secții de votare pentru cetățenii R. Moldova

  Alte 19 persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza noului tip de coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 1785

  Încă 19 decese au fost confirmate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale(MSMPS), astăzi, 31 octombrie, ducând bilanțul morților la nivel național la 1785. Potrivit (MSMPS), este vorba de: Deces 1…
  Alte 19 persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza noului tip de coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 1785

  Încă un medic din R. Moldova a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19

  Încă un medic din R. Moldova a decedat astăzi, 31 noiembrie, în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba de medicul Dumitru Daraban în vârstă de 62 ani, care a activat în calitate de medic neurolog…
  Încă un medic din R. Moldova a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19

  Alte 839 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore

  Alte 839 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 31 noiembrie, în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 2 cazuri sunt de import (Turcia-2). Bilanțul persoanelor infectate cu nou…
  Alte 839 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore