Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Prima ședință de judecată…

DOCPrima ședință de judecată în procesul în care AUR cere modificarea hotărârii CEC prin care au fost deschise 150 de secții de vot în diasporă

Astăzi, duminică, de la ora 13.00, este programată prima ședință de judecată în procesul în care partidul „Alianța pentru Unirea Românilor” (AUR) cere modificarea hotărârii Comisiei Electorale Centrale din 23 iunie curent prin care s-a decis ca în diasporă să fie deschise 150 de secții de vot.

Datele de pe portalul instanțelor de judecată că dosarul a fost distribuit un complet de judecători unde raportor este magistrata Agenal Bostan.

„AUR a contestat hotărârea CEC de a deschide 150 de secții de vot în diasporă, deoarece decizia este ilegală, 150 este mai puțin decât 190, ori instanțele deja au stabilit că nu pot fi mai puțin de 190 de secții. E un abuz de putere ceea ce face CEC”, a declarat anterior pentru Ziarul de Gardă candidatul AUR la funcția de deputat Dorin Chirtoacă. AUR este singurul concurent electoral care a contestat hotărârea CEC în instanță. Anterior, mai multe partide au cerut instanței să anuleze sau modifice hotărârile CEC prin care în diasporă au fost deschise 139, iar ulterior, 146 de secții de vot.

Decizia CEC de a deschide 150 de secții de vot în străinătate a fost luată la ședința din 23 iunie curent.

Publicitate
Publicitate