Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Parlamentul a votat în…

DOC Parlamentul a votat în prima lectură pentru denunțarea Acordului de colaborare pentru formarea spațiului unic educațional în cadrul CSI

Sursa foto: parlament.md

Proiectul de lege pentru denunțarea Acordului de colaborare pentru formarea spațiului unic (comun) educațional din cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), semnat la Moscova, a fost votat joi, 20 iulie, în prima lectură, de 54 de deputați.

„În nota informativă a documentului se menționează că, în ultimul deceniu, Ministerul Educației și Cercetării nu a fost implicat în realizarea prevederilor Acordului, iar colaboratorii instituției și experții din domeniu nu au participat la activitățile inițiate în contextul acestui Acord. Mai mult, în contextul parcursului european al țării noastre, participarea în angajamentele sau proiectele CSI devine irelevantă”, se spune într-un comunicat al Parlamentului.

Anterior, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a adresat un demers Guvernului prin care a solicitat inițierea procedurii regulamentare de retragere a R. Moldova din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente.