Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Averea „candidatului clonă”. Andrei…

DOC Averea „candidatului clonă”. Andrei Nastas a strâns peste 800 de mii de lei la nuntă

Foto: sputnik.md

Candidatul independent Andrei Nastas, care va participa la alegerile parlamentare în aceeași circumscripție cu Andrei Năstase, liderul Platformei DA, și-a declarat la CEC averile. Jurist de profesie, Andrei Nastas a acumulat în perioada 2017-2018 venituri de peste 500 de mii de lei, la care se mai adaugă și circa 800 de mii de lei, pe care i-a câștigat la nuntă.

Salariile obținute de Nastas de la MAI și IGP se ridică la o sumă totală de aproape 260 de mii de lei, la care se adaugă și un venit de peste 280 de mii de lei, acumulate din activitatea didactică pe care acesta o desfășoară la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, dar și Academia de Studii Economice. Soția lui Nastas, care activează în calitate de consilier la Vinăria Bostavan, a câștigat în perioada 2017-2018 peste 145 de mii de lei.

Un venit substanțial în familia candidatului la alegerile parlamentare au constituit-o banii câștigați în urma organizării nunții. Nastas declară că a câștigat la nuntă 30 de mii de euro, 9 500 de dolari americani și 126 de mii de lei.

Candidatul pentru circumscripția 33 a primit și mai multe donații în 2017. Nastas susține că a primit cote părți dintr-un teren, o casă de locuit și alte două construcții. Andrei Nastas mai deține bunuri prețioase și colecții de artă care au fost blurate în declarația sa de avere.

Andrei Nastas este concurentul cu numărul trei în lista candidaților pentru circumcripția numărul 33. Înaintea acestuia, pe locul doi, se numără Andrei Năstase, liderul Platformei DA, iar primul din buletinul de vot este Constantin Țuțu, deputat democrat.

Foto: sputnik.md