Principală  —  IMPORTANTE   —   De ce a fost „amânată”…

De ce a fost „amânată” întrevederea lui Pavel Filip cu Klaus Iohannis

Foto: gov.md

Pe parcursul zilei de 21 noiembrie, pe site-ul Guvernului a fost publicat un comunicat de presă cu referire la ședința comună dintre Guvernul României și Guvernului R. Moldova. În comunicat se preciza agenda vizitei de la București, dar și întrevederile planificate. Ulterior, Guvernul a venit cu o rectificare și a exclus aliniatul în care se menționa că premierul se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, dar și cu alți politicieni români.

Potrivit primului comunicat plasat pe pagina Guvernului, Pavel Filip urma să se întâlnească cu președintele României, dar și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Am contactat Direcția comunicare și protocol a Guvernului pentru a afla care este motivul excluderii informațiilor despre întrevederile respective.

„S-a dat acea rectificarea pentru că agenda finală nu era stabilită și delegația R. Moldova va petrecere puține ore la București și cea mai mare parte a programului este dedicată ședinței comune a Guvernelor și întâlnirilor pe linie guvernamentală. Sunt în discuții și alte întâlniri. Și cu președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, e în curs de stabilire. Urmează să se vadă dacă în timpul scurt care va fi la dispoziție se vor stabili și alte întâlniri”, a menționat Aliona Jignea, consultant principal.

Cu referire la întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Pavel Filip ni s-a comunicat că a fost o eroare a Direcției comunicare și protocol, or premierul s-a întâlnit cu președintele României în septembrie curent la New York.

Pavel Filip și cabinetul de miniștri se află în aceste momente la București. Premierul s-a întâlnit deja cu Viorica Dăncilă, iar la 11.50 va începe și ședința comună a celor două Guverne.

Publicitate
Publicitate