Principală  —  IMPORTANTE   —   Candidata la funcția de prim-ministră…

Candidata la funcția de prim-ministră va merge luni la Parlament pentru a cere votul de încredere al deputaților

Candidata desemnată la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, ar urma să meargă luni, 8 februarie, în plenul Parlamentului de la Chișinău pentru a solicita votul de încredere al deputaților pentru învestirea noului Guvern. Anunțul a fost făcut miercuri de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

În context, parlamentarul a menționat că nu cunoaște niciun nume a vreunui candidat pentru funcția de ministru în eventualul Guvern condus de Natalia Gavrilița.

Cu siguranță doamna Gavriliță va veni luni, pe data de 8 februarie, pentru că noi avem 15 zile inclusiv ziua de vot în care ea trebuie să se prezinte în plenul Parlamentului pentru a fi votată sau nevotată de către deputații din Parlament. Nu cunosc lista de miniștri, prioritățile guvernării – ea își face programul și îl va prezenta în plen. Chiar dacă noi vorbim despre faptul că ea este colega noastră de partid și vicepreședinte PAS, noi luăm foarte în serios atunci când vorbim de delimitarea și separarea puterilor în stat. Președenția își are mersul ei, chiar dacă este un fost exponent al PAS, iar noi deputați în Parlamentul Republicii Moldova – al nostru. Ea are liber arbitru să-și facă programul de guvernare, să-și aleagă lista de miniștri”, a declarat deputatul PAS.

În context, deși anterior deputații Platformei DA au anunțat că nu vor susține candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră, deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, a declarat că fracțiunea din care face parte va participa la ședința Parlamentului în cadrul căreia candidata desemnată va solicita votul de încredere al plenului.

Noi vom fi în sala de ședințe, vom participa la ședință pentru că este un respect față de cetățeni, dar nu vom vota. Nici nu am fost solicitați, nu am fost antrenați în niciun fel la constituirea echipei guvernamentale”, a declarat Vasile Năstase.

În legătură cu faptul cum ar trebui să arate garnitura de miniștri, deputatul socialist, Oleg Lipskii, menționează că aceștia trebuie să fie profesioniști.

„Ceea ce ține de ceea cine trebuie să fie miniștri – trebuie să fie profesioniști, oamenii trebuie să fie profesioniști. Ceea ce ține de program, eu cred că trebuie să fie unul complex ca să arate cum trebuie să se dezvolte economia țării, cum să se dezvolte sfera socială, medicină, să reflecte mai multe aspecte, șă arate în ce direcție mergem. Acesta este rolul Guvernului”, a declarat parlamentarul socialist.

Miercuri, 3 februarie, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că deputații socialiști nu vor vota candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră.

DETALII AICI: Dodon susține că PSRM nu trebuie și nu va vota candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră: „În luna martie va fi semnat decretul de dizolvare a Parlamentului”

Publicitate
Publicitate