• Amendamente la Codul Fiscal, adăugate pe ascuns de democratul Eugeniu Nichiforciuc. PAS: „Astfel de șmecherii sunt inacceptabile, care să făceau des pe timpul lui Plaha!”

  Amendamente la Codul Fiscal, adăugate pe ascuns de democratul Eugeniu Nichiforciuc. PAS: „Astfel de șmecherii sunt inacceptabile, care să făceau des pe timpul lui Plaha!”
  Foto: candidat.md
  de
  vizualizări
  16 iulie 2020 | 13:17

  Deputatul PD, Eugeniu Nichiforciuc ar fi introdus pe ascuns două amendamente la Codul Fiscal care sunt dur criticate de reprezentanții opoziției. Deputatul PAS, Radu Marian susține că aceste documente încearcă să ocolească prevederile altor legi și să faciliteze afacerile unor deputați și contrabanda prin zonele economice libere.

  În cadrul unei intervenții pentru presă, deputatul PAS afirmă că aceste amendamente au fost adăugate pe ascuns și care nu au nicio legătură cu codul fiscal.

  „Nichiforciuc a introdus pe ascuns un amendament prin care vrea să stimuleze vânzarea așa ziselor „țigărilor cu foi”(trabucuri), comercializate de firmele lui Andronachi. De ce? pentru că accizele sunt cu mult mai mici decât în cazul țigărilor obișnuite – se aplică doar la 41% din valoare. Mai mult decât atât, pe pachetele acestor produse nu este obligatoriu să să aplice avertismentele de sănătate obișnuite, chiar dacă sunt mult mai nocive ca țigaretele obișnuite. În rezultat, statul pierde zeci de milioane de lei din cauza vânzării acestor tipuri de țigări, doar ca să-i facă pe plac lui Nichiforciuc. Acum pe timp de criză economică și cu un deficit bugetar record”, a declarat Radu Marian.

  Un alt amendament ține de abrogarea unei prevederi care impunea firmele rezidente ale Zonelor Economice Libere să prezinte trimestrial Serviciului Vamal rapoarte de evidență a fluxului de materiale, mărfuri și produse finite.

  „Vrea să introducă Nichiforciuc contrabandă și pe aici? Foarte probabil! Atât timp cât aceste amendamente să introduc pe ascuns de către așa deputați, putem suspecta doar cei mai rău!

  Astfel de șmecherii sunt inacceptabile, care să făceau des pe timpul lui Plaha! Au crezut că vor trece neobservat ca să-și continue schemele, dar nu i-am lăsat! Mizăm pe faptul că PD-ul nu va susține aceste amendamente”, a mai adăugat Marian.

  Amendamentele au surprins și majoritatea parlamentară care nu a fost gata să le voteze în prima lectură, anunțând ședința comisiei economie, buget și finanțe cu participarea ministrului Finanțelor care să explice utilitatea lor.

  Vladimir Golovatiuc, șeful comisiei spune că amendamentul privind țigaretele este doar unul conceptual care vine să aducă claritatea și să introducă un termen nou. În același timp, el a recunoscut că în sinteza proiectului de modificare a Codului Fiscal, aceste amendamente lipsesc. Cu toate acestea, majoritatea a votat proiectul în primă lectură, urmând ca pentru a doua lectură să se convoace comisia.

  Eugeniu Nichiforciuc nu a comentat motivele pentru care le-a adăugat acum trei zile, iar în plenul Parlamentului, Zinaida Greceanîi a menționat că legislatorul va explica argumentele sale la comisia de specialitate. Vedeți mai jos amendamentele propuse.

  Amendamente Codul Fiscal by Ziarul de Gardă on Scribd

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Proteste violente pe străzile din Beirut. Demisii ale unor deputați, care pledează pentru construirea unui „nou Liban”

  La patru zile de la catastrofa din Beirut, după ce cel puțin 154 de oameni și-au pierdut viața, sute de libanezi au ieșit sâmbătă în stradă și au cerut demisia politicienilor de la putere. La un moment dat, pro…
  Proteste violente pe străzile din Beirut. Demisii ale unor deputați, care pledează pentru construirea unui „nou Liban”

  Alte șase persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza noului tip de coronavirus

  Alte șase decese provocate de infecția COVID-19 au fost confirmate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale(MSMPS), astăzi, 8 august ducând bilanțul morților la nivel național la 841. Potrivit MSMP…
  Alte șase persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza noului tip de coronavirus

  ULTIMA ORĂ! Numărul cazurilor noi de COVID-19 rămâne ridicat. Alte 453 de persoane, testate pozitiv

  Alte 453 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 8 august, în Republica Moldova, dintre care 6 în Transnistria. Numărul total de cazuri în Transnistria- 1610. Din numărul total de cazu…
  ULTIMA ORĂ! Numărul cazurilor noi de COVID-19 rămâne ridicat. Alte 453 de persoane, testate pozitiv

  Au fost aprobate Reglementările-cadru speciale privind punerea în aplicare a Instrucțiunii de pregătire pentru redeschidere și reluare a activității instituțiilor de educație timpurie

  Ministerul Educației, Culturii și Cercetării(MECC) și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale(MSMPS) au semnat ordinul comun referitor la aprobarea Reglementărilor-cadru speciale privind punerea în a…
  Au fost aprobate Reglementările-cadru speciale privind punerea în aplicare a Instrucțiunii de pregătire pentru redeschidere și reluare a activității instituțiilor de educație timpurie

  Certificatul de deces. Cum se eliberează, de către cine și în ce temei

  Unul dintre subiectele intens discutate în pandemia de COVID-19 a fost cel legat de falsificarea actelor de deces a persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus. ZdG a publicat mai multe articole în care a…
  Certificatul de deces. Cum se eliberează, de către cine și în ce temei

  USMF a publicat rezultatele intermediare ale concursului de admitere pentru anul de studii 2020-2021

  În data de 7 august, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a publicat on-line rezultatele intermediare ale concursului de admitere pentru anul de studii 2020-2021.  Gheorghe Harea,…
  USMF a publicat rezultatele intermediare ale concursului de admitere pentru anul de studii 2020-2021