Cine este Leonid Oleinicenco, noul președinte al Federației Moldovenești de Fotbal

Actualul director executiv al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Leonid Oleinicenco, este noul președinte al forului fotbalistic național. Acesta a fost unicul candidat înscris în cursă și a fost ales cu votul unanim al membrilor afiliați.

Leonid Oleinicenco are 37 de ani și este economist de profesie, fiind absolvent al facultății Finanțe și Contabilitatea Firmei a Academiei de Studii Economice din Moldova.

Între 2006 și 2009 a fost angajat al Curții de Conturi a R. Moldova. În ultimii 10 ani, din 2009 până în prezent, a lucrat la FMF. A fost director financiar, iar ulterior director executiv, funcție introdusă în structura FMF-ului în aprilie 2016.

Oleinicenco a fost unicul candidat înscris în cursa pentru fotoliul de președinte al FMF. Deși, conform Statutului FMF, un candidat la funcția de președinte al FMF trebuie să prezinte în sprijinul său semnăturile a numai 20 de membri afiliați, Oleinicenco a adunat semnăturile a 109 din totalul de 120 de membri afiliați. Doar 11 membri afiliați nu au semnat pentru înaintarea lui Oleinicenco în calitate de candidat. Astfel, dat fiind faptul că fiecare dintre cei 120 de membri afiliați poate semna în susținerea unui singur candidat, nicio altă persoană nu a mai putut să se înscrie în alegerile pentru șefia forului fotbalistic național.

Oleinicenco va conduce FMF până în 2021 când urmează să fie organizate noi alegeri pentru funcția de președinte al FMF.

La trei săptămâni după ce Ziarul de Gardă a publicat investigația „Șefi pe viață la FMF: Afacerea „Fotbalul”, șeful Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu, și-a dat demisia. Cebanu s-a aflat în fruntea Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) timp de 22 ani, începând cu anul 1997.

Într-o adresare publicată pe site-ul oficial al FMF, Cebanu menționează că nu este vorba despre o decizie spontană, ci una luată cu doi ani în urmă.

Pavel Cebanu a fost propus de către noul președinte, Leonid Oleinicenco și desemnat în funcția de președinte de onoare al FMF.

ZdG va reveni cu detalii!


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    “Leonid Oleinicenco are 37 de ani și este economist de profesie” Asta ar fi o varianta de revenire la situatie financiara, de nu o fura , ca specialist si ultimu sfant din visterie … ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *