Cei trei fondatori ai liceului „Prometeu-Prim” au ajuns la un numitor comun

Cei trei fondatori ai liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” au ajuns la un numitor comun la ședința de mediere care a avut loc astăzi, 23 august, la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Copiii, părinții și profesorii nu vor avea nici un impediment de a merge la ore și se pot pregăti liniștit pentru noul an de studii. Declarația aparține lui Victor Munteanu, avocatul lui Aurelian Silvestru, directorul instituției demis de către ceilalți doi cofondatori, Ștefan Cioclea și Roman Nicu, dar care a contestat în instanță decizia.

După ce la 22 august, Liliana Nicolaescu-Onofrei a lansat o invitație către cei trei fondatori ai instituției în vederea medierii conflictului, la ședința de astăzi, 23 august, Aurelian Silvestru, Ștefan Cioclea și Roman Nicu au ajuns la un numitor comun.

„Vrem să comunicăm că am ajuns pe o poziție comună principială, că la data de 2 septembrie atât copiii, cât și profesorii nu vor avea nici un impediment să meargă la studii în regim absolut normal, fără nici o barieră. Alte detalii ceea ce ține de rezolvarea anumitor chestiuni administrative, vom comunica suplimentar pe măsură ce acestea vor fi soluționate. Dar principial că pe data de 2 septembrie fără nici un stres, fără nici o anexietate, copiii, profesorii și părinții pot merge liniștit la ore și să se pregătească pentru începutul noului an școlar”, a declarat Victor Munteanu, reprezentantul legal al lui Aurelian Silvestru, pentru ZdG.

Contactat de ZdG, Ștefan Cioclea, unul dintre cofondatorii instituției, a spus că „au început negocierile”, iar Aurelian Silvestru va reveni cu declarații.

CITIȚI ȘI: Conflictul de la „Prometeu” continuă: Aurelian Silvestru acuzat de „atac raider”

Tot astăzi, Aurelian Silvestru a venit cu un comunicat de presă, înainte de ședința de la minister, în care precizează că atât el, cât și cadrele didactice, își asumă responsabilitatea față de cei peste 1600 de copii care își fac studiile în liceu.

„Litigiul dintre fondatori se va rezolva în instanţele de drept. La 2 septembrie, toţi elevii se vor aşeza în băncile în care au stat şi anul trecut, având în faţă aceleaşi cadre didactice”, se arată în comunicatul de presă.

CITIȚI ȘI: Deznodământ la liceul „Prometeu”: pedagogii și elevii au trecut la noul liceu, fondat recent de Aurelian Silvestru

Conflictul fondatorilor liceului „Prometeu-Prim” a început după ce la 3 iulie Aurelian Silvestru a fost demis din funcție de către partenerii săi, Ștefan Cioclea și Roman Nicu, pe motiv că ar fi depășit limita de vârstă prevăzută de Codului Educației. La 23 iulie, Aurelian Silvestru, a acționat în judecată Centrul Experimental „Prometeu” în persoana administratorului Ștefan Cioclea, pentru rechemare ilegală din concediul anual și pentru demitere ilegală din funcție. Prima ședință de judecată a avut loc la 14 august și a fost amânată pentru ziua de 17 octombrie. 

CITIȚI ȘI: VIDEO/ „Prometeu” în proces de judecată


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *