Principală  —  Ediţia PRINT  —  Falsuri media   —   STOP FALS! Un diplomat francez…

STOP FALS! Un diplomat francez a acuzat publicaţia „Sputnik” de minciună

Publicaţia internaţională rusă „Sputnik” a anunţat, pe 27 noiembrie, că reprezentantul Franţei la NATO a condamnat „cu vehemenţă” nimicirea bombardierului rusesc „Su-24” de către Turcia.

„Acţiunile Turciei submină operaţiunea împotriva grupării Statul Islamic”, ar fi declarat diplomatul francez, citat de agenţie cu referire la o sursă anonimă.

Şedinţa extraordinară a Consiliului NATO după incidentul de la hotarul turco-sirian s-a desfăşurat pe 24 noiembrie. La finele reuniunii, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut o declaraţie.

Pe pagina oficială de pe Twitter a Misiunii Franţei la NATO, pe 27 noiembrie, a fost publicată dezminţirea informaţiei publicate de agenţia rusă. „Am descoperit astăzi cu uimire articolul publicat de Agenţia de ştiri Sputnik, în care se afirmă că recent eu am făcut o declaraţie dură la adresa Turciei în Consiliul NATO, menţionând că acţiunile Turciei submină operaţiunea împotriva grupării Statul Islamic. Aceste afirmaţii pe care mi le atribuie Sputnik sunt o invenţie”, a scris Jean-Baptiste Mattéi, care este reprezentant permanent al Franţei la NATO din anul 2013.

2.2

Screenshot de pe www.twitter.com/FranceOTAN/

Traducerea acestui articol în limba română a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.
Traducerea a fost asigurată de Asociaţia Presei Independente (API) din Republica Moldova.