Ziua Europei la Tiraspol, cu participarea Ambasadei României în R. Moldova

Ambasada României în R. Moldova a participat, ieri, 5 iunie, la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Europei, la Universitatea „Taras Șevcenco” din Tiraspol. Evenimentul a fost organizat împreună cu Delegația Uniunii Europene și alte reprezentanțe ale Statelor Membre UE acreditate în R. Moldova.

Cei circa 500 de vizitatori ai standului României au putut obține broșuri și pliante cu informații economice, materiale informative și hărți turistice, broșuri despre posibilitățile de dezvoltare rurală și regională, atlase, albume de artă etc.

Evenimentul a fost urmat de proiecția publică a filmului „Octav” (2017, regia Serge Ioan Celebidachi) pus la dispoziție de Ambasada României și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în cadrul Festivalului de Cultură Europeană.

Pe parcursul lunii mai 2018, Ambasada României a participat la evenimentele publice organizate la Chișinău și Ungheni, a fost parte a Festivalului de Cultură Europeană, organizat în mai multe localități din R. Moldova și a organizat un concert extraordinar dedicat Zilei Europei, împreună cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău.

Foto antet: Radio Chișinau

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *