Unde se pot adăposti persoanele fără domiciliu stabil în perioada rece a anului

Primăria municipiului Chișinău informează că la data de 9 ianuarie 2019, la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei 2, au fost găzduite 78 de persoane fără adăpost. Șase persoane au fost aduse în seara de 8 ianuarie la Centru de către poliție, iar restul au venit de sine stătător, pentru a se adăposti.

Potrivit directorului instituției, Andrei Rotaru, în perioada curentă cu temperaturi scăzute, circa 60 de beneficiari stau și ziua la Centrul de Găzduire. Oamenii sunt asigurați cu 3 mese pe zi, pot alege să citească o carte de la bibliotecă, să privească televizorul sau să ajute la munci gospodărești.

Autoritățile administrației publice locale ale mun. Chișinău îndeamnă cetățenii în dificultate să se adreseze sau să contacteze asistenții sociali din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil la nr. de contact: (022) 35-40-38, (022) 35-40-39.

De asemenea, Primăria Chișinău îndeamnă locuitorii capitalei să sune la Serviciul „112”, atunci când observă în stradă persoane care îngheață și au nevoie de îngrijiri.

Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil reprezintă o instituție bugetară de profil socio-medical, care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice. Capacitatea Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău este de 100 de persoane.

În perioada rece a anului: 1 noiembrie – 31 martie, instituția prestează servicii de găzduire pentru beneficiari 24 din 24 de ore.

Sursa Foto: Locals.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *