Un oficial din Franța, în vizită de lucru în Moldova. Va exprima preocupările UE față de invalidarea alegerilor

Șefa Direcției Europa Continentală al Ministerului Europei și Afacerilor Externe al Franței, Florence Mangin, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 23 – 25 iulie 2018.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Franței, această vizită de lucru va reprezenta o ocazie de a reafirma dorinței Franței de a rămâne un prieten apropiat, un partener politic, economic și cultural important al Republicii Moldova.

„Subliniind voința Franței de a sprijini Republica Moldova pe carea reformelor prevăzute de Acordul de asociere, respectând condițiile puse de Uniunea Europeană în ceea ce privește respectul democrației și Statului de drept, după invalidarea alegerilor municipale din Chișinău”, se precizează în comunicat.

Florence Mangin va avea întrevederi cu Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană, dar și cu Violeta Ivanov, președinte a Comisiei Afaceri Externe și Integrare Europeana a Parlamentului. Mangin se va întâlni și cu Ion Ceban, Maia Sandu, Andrei Năstase, Vadim Pistrinciuc, dar și politologi și personalități ale societății civile din Republica Moldova.

Foto: staticflickr.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *