Trei persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de la Gara de Nord

Un controlor și doi șefi de schimb de la S.C. „Gara de Nord” Chișinău au fost reținuți de procurorii anticorupție, în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită.

Potrivit materialelor cauzei penale, în perioada 2016 – prezent, șefii de schimb, dispecerii, controlorii de bilete și casierii din cadrul S.C. „Gara de Nord”, acționând contrar normelor, de comun acord cu alte persoane, la moment neidentificate, au organizat o schema infracțională de extorcare a mijloacelor bănești ce nu li se cuvin de la operatorii de transport. Aceștia pretindeau și primeau lunar mită în mărime de 45 mii lei în mediu, făcând uz de faptul că pot crea impedimente în activitatea operatorilor de transport.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă în mărime de la 117 500 la 217 500 lei, sau închisoare de la 2 la 7 ani. În ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *