Tone de deșeuri au fost strânse de peste 120 de voluntari, adunați astăzi la Complexul Memorial „Cimitirul Eroilor Români” din Chișinău

Voluntarii spun că iresponsabilitatea unor cetățeni transformă  Cimitirul Eroilor Români într-un morman de gunoaie. La activitate au participat voluntarii Asociației „UNIREA – ODIP”, Asociației Veteranilor de Război „Credință Patriei”, precum și Congresul Profesorilor, prin intermediul Liceelor „Vasile Alecsandri” și „Gh. Asachi”. 

„Cimitirul Eroilor Români este un adevărat monument istoric, care trebuie prețuit la justa valoare. Este de datoria noastră să asigurăm salubrizarea acestui teritoriu, pentru ca eroii români să fie cinstiți așa cum se cuvine. Actualmente, monumentul e împânzit de mizerie: sticle goale, hârtii și mormane de gunoi. Eroii noștri merită mai mult. Merită să fie cinstiți la adevărata valoare”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Menționăm că de zeci ani, pe locurile de veci ale eroilor este o groapă de gunoi, în care se adăpostesc vagabonzii. Construcţia a fost demolată în 2007, când terenul a fost vândut unor afacerişti care doreau să ridice un mall. Pe fundaţia fostei capele s-a pus o cruce strâmbă, din lemn, în memoria eroilor Armatei Române. Crucea a fost şi ea batjocorită.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *