Portal informaţional „la cheie”

Ai o idee de start-up în media online? Vino cu ideea şi API te va ajuta s-o realizezi!

În baza unui concurs, Asociaţia Presei Independente (API) va alege 5 start-up-uri media (platforme online cu conţinut informativ generalist) din 4 regiuni ale ţării (Nord, Centru, Sud şi Găgăuzia). Timp de un an,  fiecarui start-up îi vor fi oferite 72 ore de instruire la tema creării, administrării şi promovării unei platforme media online, a instrumentelor de creare a unui conţinut atractiv, 6 luni de mentorat cu manageri şi experţi în domeniu, acces la tot echipamentul necesar pe perioada proiectului, designul gratuit al site-ului şi achitarea hosting-ului timp de 2 ani.

Cerinţe:

  • Fiecare start-up trebuie să aibă o echipă din 3 membri (obligatoriu să fie prezente persoane de ambele genuri);
  • Vârsta membrilor echipei: de la 18 până la 35 ani;
  • Se acceptă start-up-uri din toate regiunile ţării (cu excepţia or. Chişinău), prioritate se oferă localităţilor cu acoperire mediatică redusă;
  • Se acceptă atât proiecte la nivel de idee, cât şi proiecte lansate după 1 ianuarie 2017.

Dosarul de participare va conţine: scrisoare de motivare, CV-urile membrilor echipei şi formularul completat (vedeţi formularul aici)

Dosarul va fi transmis la adresa electronică stela.roman@api.md,  cu menţiunea ”Start-up media” până la data de 20 octombrie 2017, ora 18.00. Persoană de contact: Stela Roman, coordonatoare de proiecte – 022 210602.

Proiectul “Start-up-uri în media online în regiunile Moldovei şi suport pentru profesionalizarea presei regionale în scopul informării obiective şi responsabilizării aleşilor locali” este implementat de către Asociaţia Presei Independente şi este finanţat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *