Atelier de pictură și masă rotundă pe tema apei și accesului la apă în Moldova

Proiectul ”Moldova eliberează apa: o interpretare artistică”, organizat de Global Playground Stockholm în parteneriat cu Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Studenților și Tinerilor din Moldova, încurajează societatea civilă să revendice dreptul la apă curată prin intermediul artei și dialogului.

Proiectul își propune să contribuie la conștientizarea faptului că dreptul la apă curată și administrarea sustenabilă a apei este fundamental. Proiectul va împuternici cetățenii locali să vocalizeze acest drept prin propiile lor acțiuni, inițiativă și participare.  Obiectivul proiectului este realizat în mare parte datorită unei campanii media care le oferă cetățenilor posibilitatea de a se exprima liber și deschis în legătură cu acest subiect, dar și prin organizarea unui atelier de creație și a unei mese rotunde. Pe 28 octombrie invităm autoritățile publice, liderii de opinie, organizațiile neguvernamentale și cetățenii activi la o masă rotundă despre accesul la apă potabilă calitativă, dreptul la surse publice de apă potabilă, protecția resurselor de apă și soluții în vederea ameliorării situației actuale.

Atelier de pictură – Apa înseamnă viață

28 octombrie 2017, ora 11:00

Locație: Chișinău, str. București 77/5

Toți cei interesați de artă sunt invitați la un atelier de pictură condus de Ștefan Eșanu – artist plastic bine cunoscut și admirat în Moldova. Participarea la acest atelier nu necesită nici cunoștințe anterioare de pictură, nici materiale. Participarea este gratuită, toate materialele necesare vor fi asigurate de către organizatori. Atelierul își propune să promoveze necesitatea îmbunătățirii calității apei potabile în Moldova. Pentru a vă înregistra la acest atelier, vă rugăm să completați formularul de participare: http://bit.ly/2z6EwIv.

 

Masa rotundă ”Să discutăm despre apă”

28 octombrie 2017, ora 15:00 – 17:00

Locație: Chișinău, str. București 77/5 (Forum center and Hostel)

Masa rotundă ”Să discutăm despre apă” are drept scop conectarea a trei comunități importante: autoritățile publice, liderii de opinie din mișcarea ecologistă și cetățenii activi cărora le pasă de sănătatea lor și cea a mediului înconjurător. Scopul mesei rotunde constă în analizarea aspectelor ce țin de accesul la apă potabilă calitativă, dreptul la acces la sursele de apă publice, protecția resurselor acvatice și identificarea soluțiilor posibile de protectie. Întrunirea va demara cu câteva prezentări scurte realizate de către experți în diferite domenii, și va fi urmată de o discuție publică. Evenimentul se va finaliza cu multă socializare și snack-uri.

*Limba de comunicare este engleză.