• Igor Dodon devine Mitropolitul Stelei Roşii

  Igor Dodon devine Mitropolitul Stelei Roşii
  de
  vizualizări
  22 mai 2016 | 11:07

  De curând, la Chişinău, va fi creat un nou cult religios, Biserica Crucii Roşii, cu oficiu patriarhal la Moscova. Biserica va avea aceleaşi simboluri religioase, icoane, sfinţi ca şi Biserica Ortodoxă Rusă, doar că, în loc de cruce, locaşurile sfinte vor fi încununate de Crucea Roşie Sovietică (cu 5 colţuri).

  Decizia a fost luată la Moscova, după ce au existat mai multe discuţii privind efortul incomensurabil al liderului politic Dodon de a uni doctrina ateistă socialistă cu cea religioasă, ortodoxă. Dodon a participat la nenumărate acţiuni bisericeşti cu steaua roşie, ducând icoane, cărând preoţi, vorbindu-le oamenilor de prin biserici despre importanţa votării stelei roşii. Pentru mulţi cetăţeni a devenit deja un obicei de a-şi face cruce la simbolul stelei roşii, de a se închina şi a săruta cu pietate steaua lui Dodon.

  Totuşi, în cercurile înalte ortodoxe, au apărut disensiuni şi certuri cu privire la amestecarea simbolului necurat al comunismului şi socialismului cu semnele lui Iisus Hristos. După mai multe discuţii sinodale, şefii ortodoxiei de la Moscova au ajuns la concluzia că Igor Dodon face un lucru util atunci când are bani: reprezintă Moscova la fel de bine atât cu crucea şi icoana, cât şi cu steaua roşie socialistă. Astfel, nu ar fi bine ca acesta să se dezică de una sau alta, căci la moldoveni prinde bine anume această combinaţie.

  Astfel, după lungi dezbateri s-a decis să fie înfiinţată o nouă Patriarhie, cu sediul în altarul Patriarhiei Ruse, dar cu însemne combinate. Biserica Stelei Roşii a lui Dodon va avea altar cu icoane pe care vor fi pictaţi înaintaşi ai socialismului sovietic. Iar în loc de cruci, atât pe turla locaşului de cult, cât şi pe pereţi, vor fi instalate steluţie roşii. De asemenea, noii credincioşi ai noului cult vor primi steluţe roşii de prins la piept.

  Recent, Mitropolitul Dodon a fost în Georgia, participând la Congresul Mondial al Familiilor. El a mers la Tbilisi însoţit de către colegul său de ideologie pro-rusă, Iurie Roşca. Ambii bărbaţi politici de la Chişinău au mărşăluit prin centrul oraşului Tbilisi, purtând pancarte pro-familie. Iurie Roşca (în foto, lângă Dodon) a participat, probabil, la acest înalt for al familiei, ca un promotor al familiilor divorţate.rosc

  Igor Dodon a scris câteva postări pe Facebook cu privire la participarea sa la Congres. În postarea sa în limba rusă şi în limba română – a îndemnat lumea să protesteze împotriva comunităţii LGBT, iar în postarea sa în limba engleză – nu a zis nimic de minorităţile sexuale, ci a vorbit ca un tolerant european, despre necesitatea de a susţine familiile numeroase, despre unitatea bisericilor şi a religiilor pentru susţinerea familiilor nevoiaşe, despre necesitatea de a creşte numărul de locuri în grădiniţele de copii. Mitropolitul Dodon are mesaje diferite, pentru că aşa îi este audienţa: în Rusia şi în Republica Moldova el se hrăneşte cu ura antieuropeană, iar atunci când merge în UE, şi merge încolo de câte ori are ocazia, el se hrăneşte din susţinerea europenilor, care respectă drepturile tuturor.

  Biblia noii sale Biserici va fi scrisă de Dodon anume în această cheie: primul om al Bisericii Stelei Roşii va fi salvat nu de o Arcă a lui Noe, ci de două luntri.

  Biserica va avea o capelă şi în incinta Parlamentului R.Moldova, chiar lângă tribuna centrală, unde credincioşii socialişti se vor putea închina la steaua roşie înainte de fiecare sesiune.

  Marian Şura-Mura
  ! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  România: 698 de cazuri de infectare cu coronavirus. Este cea mai mare cifră de la debutul pandemiei

  În ultimele 24 de ore au fost confirmate 698 de cazuri noi de COVID-19 în România. Este cea mai mare cifră de la debutul pandemiei. Numărul total de cazuri trece astfel de 32.000. De asemenea, de la ultimul bil…
  România: 698 de cazuri de infectare cu coronavirus. Este cea mai mare cifră de la debutul pandemiei

  Concluziile unui document analitic: „Mecanismul de răspundere disciplinară a judecătorilor trebuie simplificat și eficientizat”

  Mecanismul de răspundere disciplinară a judecătorilor trebuie simplificat și eficientizat, pentru a responsabiliza judecătorii, fără a afecta, desigur, independența lor. Acestea sunt concluziile de bază ale doc…
  Concluziile unui document analitic: „Mecanismul de răspundere disciplinară a judecătorilor trebuie simplificat și eficientizat”

  Pacificatoarele militare din R. Moldova – parte a misiunilor ONU pe continentul african

  Patru femei militare au relatat despre propriile experiențe în calitate de pacificatoare militare în cadrul misiunilor ONU de menținere a păcii în Republica Centrafricană și în Sudanul de Sud. Discuția a avut l…
  Pacificatoarele militare din R. Moldova – parte a misiunilor ONU pe continentul african

  „Când afli că ești dislexic, se schimbă totul”  Povestea unui designer de succes care nu poate desena

  Când fiul ei avea 7 ani, profesorii de la școala în care învăța i-au recomandat Olesei Ioniță (39 de ani) să meargă cu el la medici, după ce au observat unele semne care i-au făcut să presupună că are dislexie.
  „Când afli că ești dislexic, se schimbă totul”  Povestea unui designer de succes care nu poate desena

  Lista medicamentelor compensate a fost extinsă. În aceasta se regăsesc preparate pentru copii și gravide

  Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a anunțat că lista medicamentelor compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) a fost completată cu cinci denumiri comune int…
  Lista medicamentelor compensate a fost extinsă. În aceasta se regăsesc preparate pentru copii și gravide

  Primul caz de Covid-19 confirmat în penitenciare. Deținutul Oleg Pruteanu a fost testat pozitiv

  Deținutul Oleg Pruteanu, alias Borman, care se află de aproape trei ani în arest preventiv, a fost diagnosticat cu Covid-19 în urma testului prelevat vineri. Deținutul a fost transferat în Penitenciarul spital…
  Primul caz de Covid-19 confirmat în penitenciare. Deținutul Oleg Pruteanu a fost testat pozitiv