Principală  —  Blog  —  Viața redacției   —   Zilele Libertății Presei: ZdG la…

Zilele Libertății Presei: ZdG la Raport

Anul 2022 a fost extrem de dificil pentru întreaga societate, din cauza războiului și a multiplelor crize. Iar în perioadele dificile oamenii au nevoie de informație corectă, adecvată și profundă despre provocările și dificultățile care îi afectează. Probabil de asta, în anul 2022, Ziarul de Gardă a fost cel mai abonat ziar, iar pagina web – una dintre cele mai citite și urmărite pagini web din Republica Moldova.

În anul 2022 echipa ZdG a publicat 10265 de texte pe pagina web, a elaborat 48 de numere de ziar, care au fost livrate în satele și orașele din toate raioanele Republicii Moldova, a elaborat și câteva sute de materiale video plasate pe pagina de Youtube și pe rețelele sociale, unde a atras cititori și urmăritori din peste 30 de state ale lumii.

Investigațiile ZdG realizate în 2022 au ajuns deseori în dosarele penale, în calitate de probe pentru procurori împotriva corupților, alte articole și istorii umane au ajuns să fie puse la loc de cinste în casele țăranilor sau în biblioteci, aziluri sau închisori.

Tot în acest an, reporterii ZdG au continuat să fie chemați în instanțe, fiind acționați în judecată de diverse persoane publice, inclusiv procurori, judecători. În 2022 ZdG a câștigat procesul de la fostul președinte al statului, Igor Dodon. Pe tot parcursul anului, reporterii ZdG au primit intimidări și amenințări, inclusiv cu moartea, dar echipa și-a continuat drumul și și-a îndeplinit misiunea. În anul 2022 reporterii ZdG au luat circa 20 de premii oferite de organizații naționale și internaționale.

Cum am reușit să supraviețuim? Cine ne-a susținut financiar? Vedeți aici Raportul de Activitate al ZdG pentru anul 2022, iar aici puteți vedea rapoartele din anii precedenți.

Dacă vreți să susțineți activitatea ZdG, vom aprecia orice gest. Puteți perfecta abonamente sau face donații pentru continuarea activității noastre.