Principală  —  Blog  —  Podcast ZdG   —   VIDEO/ Podcast ZdCe. Directorul Moldsilva…

VIDEO Podcast ZdCe. Directorul Moldsilva explică de ce nu ajung lemne de foc și cum sunt împărțite cetățenilor

Mulți dintre oamenii de la sate, dar și din localități urbane care se încălzesc iarna cu sobe, se confruntă în acest sezon rece cu problema penuriei de lemne de foc. Guvernul a elaborat un nou mecanism de eliberare a lemnelor de foc, ce presupune mai multe restricții menite să înlăture intermediarii, să plafoneze prețurile și să limiteze cantitățile ce pot fi achiziționate de gospodării.

Invitatul PodcastZdCe, Valeriu Caisîn, directorul Agenției de Stat Moldsilva, explică de ce s-a ajuns la o asemenea situație și anunță când se vor mai face tăieri suplimentare.

De asemenea, el dă asigurări că ocoalele silvice nu vând lemne intermediarilor, ci doar conform listelor întocmite de primării, și că, după această iarnă, nu vom rămâne fără păduri.

Podcast ZdCe poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, Overcast, Spotify (din afara R. Moldova) și privit pe canalul nostru de Youtube.

Podcast ZdCe este disponibil în format video pe canalul ZdG de pe youtube și audio pe principalele platforme de streaming: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts etc.