Principală  —  Advertoriale   —   5 minute pe zi pentru…

5 minute pe zi pentru o versiune mai bună a ta

Avem un ritm de viață extrem de alert, iar atenția ne este solicitată de job, platformele de social media, familie și prieteni. Când ai un post de lucru solicitant, precum sunt ofertele de locuri de muncă logist, este și mai dificil să ai timp pentru tine sau să-ți asiguri echilibrul dintre viața profesională și cea personală. Totuși, chiar și atunci când te angajezi la joburi mai lejere și flexibile, precum locuri de muncă masaj, este foarte important să găsești câteva minute pentru tine, ca să devii mai productiv/ă și să te odihnești. 

Citește mai jos cum în doar 5 minute, să devii o versiune mai bună a ta. Mai mult, dacă ai un job de recruiter sau de manager HR, îți recomandăm să introduci activitățile de mai jos în rutina zilnică a angajaților. Cu siguranță, rezultatele și starea de bine a echipei vor fi influențate pozitiv.

  • Ia puțin aer proaspăt și fă mișcare

Atunci când faci câteva exerciții fizice, permiți aerului proaspăt să intre în plămâni și să-ți oxigeneze tot corpul. Dacă ai un job, care implică să stai mult timp în fața calculatorului, este și mai important să faci o plimbare scurtă în jurul clădirii, în care lucrezi. De exemplu, alocă  2 minute pentru această scurtă plimbare. Pe lângă mers, poți să faci niște întinderi, mișcări de yoga sau alte antrenamente ușoare, care să-ți îmbunătățească circulația sangvină. De asemenea, aceste 2 minute poți să le folosești pentru a medita. Te vei simți mult mai relaxat/ă și te vei concentra mai ușor la îndeplinirea sarcinilor profesionale. 

  • Hidratează-te 

Îți ia doar câteva secunde să bei un pahar cu apă, dar contează atât de mult pentru sănătatea ta. Nu o să-ți spun să bei doi litri de apă pe azi, însă trebuie să știi că hidratarea suficientă îți stimulează metabolismul și reduce oboseala în timpul zilei. Deshidratarea poate duce la dureri de cap, pierderi de memorie și chiar poate reduce productivitatea. Păstrează lângă tine un pahar sau o sticlă cu apă și ai grijă să bei suficientă apă pe parcursul zilei.

  • Citește un articol informativ

Da, știu că ești înconjurat/ă de un flux, aproape, infinit de informații, dar este important să selectezi știrile și articolele utile pentru tine, ci nu pe cele de cancan sau cu titluri clickbait. De exemplu, poți să citești câteva noutăți din domeniul financiar, IT, tehnologic sau din nișa în care te-ai specializat. În acest mod vei afla ceva nou și util pentru tine.

  • Planifică-ți ziua

Bine, cu asta trebuie să te ocupi la începutul zilei, dar niciodată nu este târziu să-ți faci ordine în priorități și planuri. Gândește-te care sunt cele mai importante sarcini, pe care trebuie să le faci azi și cu care poți să începi. Analizează momentele de maximă productivitate și programează în acea perioadă task-urile, care-ți consumă cea mai mare parte de timp și de energie. De asemenea, poți să-ți notezi gândurile și ideile. Aceasta este o metodă eficientă de a-ți limpezi mintea și a depăși starea de anxietate. 

Atunci când ai mai multe momente libere alege să faci câteva exerciții de întindere, de respirație, să asculți piesa preferată sau câteva secvențe dintr-un podcast. 

* Acesta este un articol publicitar (P). Textul a fost formulat de compania care a plasat anunțul.