Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) A decedat acum 13…

(VIDEO) A decedat acum 13 ani, iar CEC o cheamă la vot

Deși Aurelia Doagă din Orhei este decedată din 2003, rudele acesteia au primit la domiciliu invitație să participe la scrutinul din 30 octombrie. Mai mult decât atât, numele ei figura în listele electorale de la secția de votare din cadrul Grădiniței nr. 12 din Orhei.

Sursa Video: www.ZdG.md

doaga_votValeriu Doagă, tatăl Aureliei, susține că fata lui nu mai este în viață din decembrie 2003. Cu toate acestea, Comisia Elelctorală Centrală i-a trimis la domiciliu o invitație să participe la scrutinul prezidențial din 30 octombrie. Familia Aureliei a mers la secția de votare și au constatat că numele ei se regăsește în lista electorală. Le-au cerut explicații funcționarilor, dar aceștia le-au cerut să aducă un certificat de deces, așa încât să aibă un temei legal pentru a o scoate din acele liste. Bărbatul susține că este pentru prima dată în acești 13 ani când Aurelia se regăsește în listele alegătorilor.

Solicitați să comenteze acest caz, Rodica Sârbu, șefa direcției comunicare din cadrul CEC, susține că nu au mai avut asemenea sesizări și că cetățenii în cauză trebuie să aducă un act care probează că persoana nu mai este în viață și va fi scoasă din listele electorale de bază.

Con­form date­lor făcu­te publi­ce de CEC, numă­rul total de ale­gă­tori înscri­şi în Regis­trul de Stat al Ale­gă­to­ri­lor la 22 august 2016 este de 3 237 032. Prin com­pa­ra­ție, la ale­ge­ri­le par­la­men­ta­re din 2005 erau cu 966.364 ale­gă­to­ri mai puți­ni.

Referință: