(Foto-Reportaj) Cum arată miliardul furat

Azi, 16 febru­a­rie, în  incin­ta Bibli­o­te­cii Națio­na­le B.P. Haș­deu, sedi­ul cen­tral, a fost lan­sa­tă expo­zi­ția de artă con­tem­po­ra­nă La Dato­rie, sem­na­tă de artis­tul Şte­fan Eşa­nu, care va fi des­chi­să publi­cu­lui larg până la data de 28 febru­a­rie.

„La Dato­rie” este un pro­iect de arta con­tem­po­ra­nă ce își pro­pu­ne să dea o for­mă foar­te con­cre­tă unui eve­ni­ment pe cât de grav pen­tru eco­no­mia R. Mol­do­va, pe atât de abs­tract în minţi­le noas­tre. Ide­ea cen­tra­lă a insta­la­ţi­ei este de a transpu­ne ele­men­tul abs­tract al unui mili­ard de dola­ri şi  în volum real spre a fi vizu­a­li­zat.

Adi­ţio­nal, pen­tru a inten­si­fi­ca oare­cum ide­ea,  au fost insta­la­te  ecra­ne pe care se rulea­ză un fil­mu­leţ cu por­tre­te­le video a dive­rşi cetă­ţe­ni din R. Mol­do­va care  răs­pund la între­ba­rea “Ce înseam­nă pen­tru ei dato­ria faţă de ţară?”.  Insta­la­ţia cân­tă­reş­te pes­te 5 tone, iar banc­no­te­le au fost prin­ta­te în mări­mea exac­tă a dola­ru­lui de 100.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *