(Foto-Reportaj) Cum arată miliardul furat

Azi, 16 februarie, în  incinta Bibliotecii Naționale B.P. Hașdeu, sediul central, a fost lansată expoziția de artă contemporană La Datorie, semnată de artistul Ştefan Eşanu, care va fi deschisă publicului larg până la data de 28 februarie.

„La Datorie” este un proiect de arta contemporană ce își propune să dea o formă foarte concretă unui eveniment pe cât de grav pentru economia R. Moldova, pe atât de abstract în minţile noastre. Ideea centrală a instalaţiei este de a transpune elementul abstract al unui miliard de dolari şi  în volum real spre a fi vizualizat.

Adiţional, pentru a intensifica oarecum ideea,  au fost instalate  ecrane pe care se rulează un filmuleţ cu portretele video a diverşi cetăţeni din R. Moldova care  răspund la întrebarea “Ce înseamnă pentru ei datoria faţă de ţară?”.  Instalaţia cântăreşte peste 5 tone, iar bancnotele au fost printate în mărimea exactă a dolarului de 100.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *