Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Prezență mică la vot în…

Prezență mică la vot în Găgăuzia pentru turul doi

Prezență mică la vot pentru turul doi al alegerilor în cele 42 secții de pe teritoriul întregii Găgăuzii. „Până la ora 14.00, în general, campania electorală s-a petrecut într-un mod liniștit”, a menționat directorul asociaţiei obşteşti „Piligrim-Demo”, din Comrat, Mihail Sirkeli, îndemnând oamenii să vină la vot.

Totuși, sunt câteva momente la care Sirkeli a  ținut să se refere. Astfel, la o secție de vot, un membru al biroului de vot a oferit informații confidențiale candidaților depre persoanele care au votat sau nu. Alte încălcări punctate de Sirkeli sunt transportarea și migrația alegătorilor.

În 15 cir­cum­scri­pţii uni­no­mi­na­le din auto­no­mia găgă­u­ză astăzi are loc turul doi al ale­ge­ri­lor în Adu­na­rea Popu­la­ră,  enti­ta­te din regiu­ne cu atri­bu­ţii simi­la­re celor ale Par­la­men­tu­lui de la Chi­şi­nău, iar în alte trei cir­cum­scri­pţii (din Comrat, Vul­că­neş­ti şi Ceadâr-Lunga) – ale­ge­ri repe­ta­te, după ce în pri­mul tur, pe data de 20 noiem­brie, ale­ge­ri­le au fost decla­ra­te nule, din cau­za ratei scă­zu­te a par­ti­ci­pă­rii elec­to­ra­tu­lui.

 

Citiți și: 

Alegeri în Găgăuzia: „suflete moarte” în listele electorale, transportare organizată și băuturi alcoolice

Alegeri în Găgăuzia: Până la ora 9.00 a votat 3,6% din electorat. Incidente și nereguli n-au fost înregistrate

Alegeri în Găgăuzia: Pentru 35 de fotolii de deputat se luptă 126 de candidați

(VIDEO) Reținut cu două zile înainte de ALEGERI într-un dosar penal. Un candidat la funcția de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei este învinuit de evaziune fiscală

„Revoluţia” independenţilor în Găgăuzia

 

 

Mihail Serkili