Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Leancă: Am decis să oferim…

Leancă: Am decis să oferim mandatul necesar biroului politic al partidului pentru a iniția un parteneriat cu coaliția

Astăzi a avut loc ședința Con­si­li­u­lui Națio­nal PPEM con­vo­cată în urma dis­cu­ți­i­lor recente cu Coa­li­ţia de Guver­nare după ce aceasta a invi­tat la dia­log for­țele pro­e­u­ro­pene din Par­la­ment.

„Am convocat acest Consiliu Național, am discutat și anumite probleme tehnice, am analizat evoluțiile din Moldova. Prin coincidență, exact un an în urmă am făcut congresul de constituirea  PPE. Am discutat și oferta alianței majoritare, am analizat-o, am dezbătut-o. Am spus și atunci la discuții că e un lucru pozitiv pentru parcursul european al R. Moldova, dar am vrut să analizăm și dedesubturile acestei generozități. În urma acestei analize, prin majoritatea voturilor, am decis să oferim mandatul necesar biroului politic al partidului pentru a iniția discuțiile cu majoritatea  în vederea elaborării unui parteneriat   pe subiectul integrării europene. Avem temeri, provocările sunt multiple”, a spus Leancă în urma ședinței de azi a Consiliului Național al  PPEM.

Liderul PPEM a subliniat că va negocia formarea unui Acord în care să se stipuleze clar care sunt prioritățile noii majorități. Totodată, Leancă a menționat că a fost desemnat candidat la prezidențiale din partea partidului.