Deputat: „Mă șochează unii politicieni, judecători, funcționari publici care la întrebarea cum și-au făcut averile răspund că din salariu”

Deputata liberal-democrată Maria Ciobanu afirmă că, în R. Moldova, nu poți acumula averi importante doar din salariu, oricât de econom ai fi. Totodată, deputata se arată șocată de afirmațiile unor funcționari care spun că traiul de lux pe care îl duc se datorează în exclusivitate salariului pe care îl primesc de la stat.

„Azi am mai mult timp liber și am decis să completez declarația de venit. Salariul îmi este mai mare decât cel de șefă a Direcției raionale Educație, funcție pe care am deținut-o până a accede în Parlament. Nu cheltui bani pe nimicuri, nu frecventez cabinete cosmetologice, săli de forță, localuri de lux etc. Cu toate astea, nu reușesc să pun deoparte decât foarte puțini bani. Pe perioada mandatului precedent toți banii pentru concedii i-am cheltuit la renovarea casei părintești. De ce spun toate acestea? Mă șochează unii politicieni, judecători, funcționari publici care la întrebarea cum și-au făcut averile răspund că din salariu…”, notează Maria Ciobanu într-o postare pe o rețea de socializare.

Deputata a făcut referire inclusiv la unele articole din ZdG, care au scos la iveală averi fabuloase deținute de unii aleși ai poporului și alți funcționari de rang înalt. Cele mai recente investigații despre averea demnitarilor, realizate de ZdG, sunt Averea deputatului Reşetnicov: două case în Chişinău, apartament, spaţii comerciale, maşină de un milion şi o soţie cu afaceri de succes și Palatul de pe terenul firmei familiei Voronin, gajat la bancă în decembrie 2015.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. tarasov ion

    Eu cred ca doamna deputat are dreptate pt,ca neavand nici o firma,ea dfiind profesor este clar ca chiar cu un salariu mare ca cel de parlamentar,despre care alt parlamentar zicea ca nu-i ajunge nu se pot face case si masini de lux,dar daca nimeni nu verifica totul este posibil la noi unde tara este saraca este furata si unii ca Voronin,Resetnikov,Filat sau Dragutanu se imbogatesc peste masura intrecandu-se cu Plahotniuk,Shorr sau Usatai sau Dodon,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *