Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) S-a plâns pe ilegalitățile…

(VIDEO) S-a plâns pe ilegalitățile din Penitenciarul nr.4 și a fost adus în biroul șefului

Un deți­nu­tul sus­ține că ar fi fost ame­nin­țat cu răfuiala fizică de către șeful peni­ten­ci­a­ru­lui nr.4 din Cri­cova, după ce pri­mul ar fi făcut dez­vă­lu­iri în presă des­pre ile­ga­li­tă­țile care se comit în insti­tu­ția unde este deți­nut.

Sursa Video: www.ZdG.md

Deținutul Ion Slobodeniuc se fală în Penitenciarul nr.4, Cricova din luna iulie curent. Acesta susține că ieri ar fi fost amenințat cu moartea de către șeful penitenciarului chiar în biroul său. Motivul ar fi interviul pe care l-a oferit Slobodeniuc în presă, unde a vorbit despre condițiile de detenție dar și despre ilegalitățile care se comit în penitenciarele din Republica Moldova.

Slobodeniuc a fost adus la Judecătoria sectorului Râșcani pentru un proces de judecată, în care a contestat două decizii ale administrației P 4 de sancționare a sa prin ”izolare disciplinară” pe un termen de 20 și, respectiv 5 zile, dar și restricția de a comunica cu apropiații timp de 3 luni. Judecătorul de instrucție Aureliu Postica ne-a interzis să filmăm întregul proces și a amânat pronunțarea deciziei pentru data de 7 octombrie.

În cadrul procesului de judecată, deținutul s-a plâns pe condițiile proaste de detenție, dar și pe faptul maltratării la care ar fi fost supus de către angajații P 4. Acesta a vorbit și faptul că în celula unde a fost deținut pentru ”izolare disciplinară” pentru un termen de 20 de zile nu a văzut lumina soarelui și că a fost ținut în condiții inumane.

Administrația penitenciarului a evitat să discute cu reporterul Ziarului de Gardă, chiar dacă pe parcursul zilei am făcut mai multe apeluri telefonice.