Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Platon: Dacă credeți că la…

Platon: Dacă credeți că la furtul miliardului s-a folosit ceva inovator, vă înșelați

„Dacă credeți că în cazul furtului miliardului a fost folosit ceva inovator, vă înșelați”, spune Veaceslav Platon într-un interviu recent pentru newsmaker.md.

Orice bancher rus de  talie medie ar putea să demonstreze schema furtului din cele trei bănci în 15 minute, mai spune Platon.

„Credeți-mă, eu nu am monopol pe scheme. După virtuozitatea cu care face combinații, Plahotniuc îi lasă în urmă pe mulți. Și situația mea actuală este o confirmare a acestui lucru. Nu sunt un înger, am și eu păcate. Dar, eu n-am furat de la poporul meu și nu sunt implicat în furtul miliardului”, a conchis Platon.

Pe 12 sep­tem­brie, avo­ca­ții lui Vea­ce­slav Pla­ton au depus patru cereri de recu­zare a jude­că­to­ru­lui Ghen­a­die Pav­liuc, cel care urma să exa­mi­neze plân­ge­rile busi­ne­ss­ma­nu­lui împo­triva mai mul­tor încăl­cări admise de pro­cu­ro­rul Andrei Băieșu. Magis­tra­ții Jude­că­to­riei Buiu­cani au res­pins atunci plân­ge­rea avo­ca­ți­lor.

La pro­ce­sul de jude­cată în care a fost audiat Vea­ce­slav Pla­ton, mas­ca­ții de la Direc­ția Insti­tu­ții Peni­ten­ci­are au blo­cat acce­sul pre­sei inclu­siv la pro­nun­ța­rea înche­ie­rii, care tre­buia să fie publică.

Vea­ce­slav Pla­ton este acu­zat de escro­che­rie și spă­lare de bani în pro­por­ții deo­se­bit de mari.