Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Declarația cancelarului german, Angela Merkel…

Declarația cancelarului german, Angela Merkel după atacul armat de la Munchen

<> on May 22, 2012 in Berlin, Germany.

Cancelarul Angela Merkel a declarat azi că germanii îi plâng pe cei care și-au pierdut viața în atacul armat din Munchen și că „împărtășește durerea” familiilor și prietenilor victimelor, transmit DPA, Reuters, EFE și AFP.

„Îi deplângem cu toții — și spun acest lucru în numele întregului guvern federal — cu inimă grea pe toți aceia care nu se vor mai întoarce niciodată la familiile lor”, a spus Merkel. „Pentru familii, părinți și copii pentru care astăzi totul pare inutil și fără sens, vă spun personal și în numele multor, multor altora din Germania: vă împărtășim durerea, ne gândim la voi și suferim alături de voi”, a adăugat ea, vorbind despre „o noapte a ororii”, o seară „greu de îndurat”, scrie Agerpres.

Totodată, Merkel a subliniat că serviciile de securitate vor face tot ce le stă în putință pentru a se asigura „siguranța și libertatea oamenilor”.

Ieri seara  la Munich a avut loc un atac armat într-un cen­tru comer­cial.  Pos­tul TV CNN anunță că cel puțin 9 per­soane au fost ucise, iar altele 16 rănite  rănite. De comi­te­rea aces­tuia este bănuit un tânăr de 18 ani, ori­gi­nar din Iran, cu cetă­țe­nie dublă și care locuia în Ger­ma­nia deja de doi ani.  Acesta s-a sinu­cis, împușcându-se  în cap. Poli­ția a închis trans­por­tul public și gara cen­trală, iar locu­i­to­ri­lor și oas­pe­ți­lor ora­șu­lui li s-a soli­ci­tat să nu-și pără­sească locu­in­țele.

 

Sursa foto: aktual24.ro