Ucraina va exporta produse de origine animală în R. Moldova

Treizeci și cinci de companii din Ucraina, care fabrică produse de origine animală au primit permise pentru exporturile către Republica Moldova, transmite Interfax Ucraina.

“Nouăsprezece producători de produse lactate, 11 producatori de produse din carne, trei producatori de produse din pește, și două companii care produc ouă și produse din ouă au primit permisele,” a scris pe facebook, Ministrul Politicii Agrare şi a Alimentaţiei din Ucraina, Oleksiy Pavlenko.

Ministrul a spus că această decizie a fost luată de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară din Moldova în comun cu experții ucraineni după examinarea producătorilor şi susține că accesul pe piața din Republica Moldova deschide oportunități largi pentru dezvoltarea producției în sectorul menționat, şi, în acelaşi timp, încurajează producătorii să îmbunătățească calitatea produselor.

“Faptul că producătorii noștri au primit autorizațiile relevante de a exporta bunurile lor în Moldova a atestat conformitatea produselor ucrainene cu normele și standardele internaționale, ceea ce ne permite să extindem în mod semnificativ piețele de desfacere și să stimulăm potențialul de export al sectorului agricol intern,” a mai spus ministrul.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *