Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Provocări la protestul în…

(VIDEO) Provocări la protestul în susținerea lui Shor

Protestul organizat la Curtea de Apel (CA) Chi­și­nău de simpatizanții lui Ilan Shor a fost marcat de incidente. În timpul filmărilor, un reporter a fost agresat de către o participantă la protest, care ar fi smuls și aruncat mictrofonul din mâna jurnalistului.

Sursa Video: www.ZdG.md

Simpatizanții lui Ilan Shor, primarul or.Orhei, au organizat astăzi, 3 august, o acțiune de protest în fața CA și au cerut eliberarea primarului din arestul CNA. În timpul protestului, reporterul de la JurnalTV susține că ar fi fost agresat verbal și fizic de către o protestatară, care ar fi aruncat microfonul acestuia. Alți participanți la protest susțin că reporterul singur și-ar fi aruncat microfonul.

În acest caz, oamenii legii anunță că persoana a fost identificată. Aceasta riscă o amendă contravențională pentru huliganism.

Ilan Shor este acu­zat că în peri­oada în care deţi­nea fun­cţia de preşe­dinte al Con­si­li­u­lui de admi­nis­tra­ţie al Băn­cii de Eco­no­mii, ar fi admis acor­da­rea mai mul­tor cre­di­te­ neper­for­mante. De ase­me­nea, el este învi­nuit de escro­che­rie şi spă­lare de bani.

Shor a fost reți­nut pe data de 22 iunie pen­tru 72 de ore, iar pe 24 iunie a pri­mit man­dat de arest pen­tru 30 de zile. Pe 21 iulie 2016 man­da­tul de arest a fost pre­lun­git pen­tru alte 30 de zile.